Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 18. tammikuuta 2018

Eläkepäivien puuhasteluja

päivis: Tänään tuli puuhattua monenlaista. Sitähän eläkeläisen arki on, puuhaa ja puuhastelua. Ainakin minulla enimmäkseen. Ensin oli joka-aamuinen aamulenkki, jonka varrella kohdattiin tutut koirat, tarkistettiin, että henkien talon kolmas Fanta-pullo on vielä pystyssä ja käytiin tietysti myös virallisella punnituksella. Paino on edelleen jatkanut hiljalleen putoamista. Jormalla vähän paremmin kuin minulla.

Puntari on 7-Elevenin edustalla, joten hain samalla kaupasta purkin tuoremehua. Meillä on jonkinlainen sanaton sopimus tai päätös, että Thaimaassa aamupalalla on aina tarjolla tuoremehua, vaikka jostain kumman syystä niiden hinnat ovat täällä samaa tasoa kuin Suomessa. Elleivät ole jopa kalliimpia.

Aamupuuron jälkeen ajoimme Pratamnakille Pattaya Suomi-Seuralle, Jorma Harrikallaan, minä Zoomerillani. Oli presidentin vaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä. Jo kaukaa saattoi nähdä, että vaalit kiinnostavat näillä kulmilla asuvia tai lomailevia suomalaisia. Vähän etäämmältä paikalle tultiin bussikyydillä suuremmalla porukalla. Meillä meni varmasti ainakin puoli tuntia jonottamisessa. Kauemmin kuin Immigrationissa ilmoittautumiseen.

Joskus iltapäivällä äänestämässä oli käynyt jo yli 1000 suomalaista. Mietin, että riittävätköhän äänestysliput, sillä edellisissä presidentin vaaleissa Pattayalla äänestämässä kävi kuulemma kolmen päivän aikana vain noin 900 suomalaista.

Äänestettyäni läksin Meow's Sanctuarylle eli koiratarhalle. Olin luvannut tulla nyppimään punkkeja pentukoirista. Se on työ, joka on toistettava aina uudelleen ja uudelleen. Meowin luona koirat saavat kulkea vapaasti ja varsinkin läheisestä pöheiköstä niihin hyppää aina liuta punkkeja. Onneksi homma on suhteellisen helppoa. Ellei sitten koira pane kovasti kampoihin. Muutaman sain tänään mukavasti rauhoittumaan operaation ajaksi, mutta oli pari sellaistakin, joilta sain nypittyä vain osan punkeista. Pentuiän ohittaneiden punkit jäävät suosiolla Meowin hoideltaviksi.

Paikalla oli ilokseni jokunen muukin suomalainen.

Kävisin Meowin luona joka tapauksessa, mutta erityismerkityksen käynneille on antanut koiranpentu Cry, joka jonkun onnettomuuden seurauksena menetti kyvyn kävellä. Olemme maksaneet lähes kaikki sen leikkaus- ja muut hoitokulut ja iloitsemme nyt jokaisesta päivästä, jonka se saa elää hyväntuulisena ja vikkelästi kipittävänä koirana. Vaikkakin vähän rampana.

Unohdin kokonaan tutkia Cryn punkkitilanteen. Meow löysi siltäkin useita
punkkeja, sillä myös Cryn reviiri yltää nykyään tarhaa ympäröiviin pusikoihin.
Palasin torin kautta kotiin ja tein mikrossa kasvisnuudelisoppaa ruoaksi. Olen nyt kokeillut kolmea laatua, joista ensimmäiseksi ostamani nuudelikeitto oli ehdottomasti paras. Jokohan kohta taas tekisin linssikeittoa? Se on kyllä ollut viime aikojen ehdottomasti maistuvin ruoka. Tai ainakin se, kuten nuo nuudelikeitotkin, on tuonut mukavan vaihtelun tavanomaisempiin lounasruokiini.

Oikeastaan ajattelin tänään kirjoittaa netin avulla syntyvästä eläkepäivien sisällöstä. Huomaan nimittäin, miten saatan täysin menettää ajantajuni, kun uppoudun esimerkiksi sukututkimukseen. Sitähän voi nykyään tehdä aika luotettavasti netin avustuksella. Tosin kirkonkirjojen tietoja on edelleenkin julkaistu netissä melko rajallisesti. Vähänkös harmittaa, kun juuri siltä vuodelta, josta tietoa hakisi, sitä ei löydykään. Eikä tietysti myöskään tietoja, jotka ovat alle 100 vuotta vanhoja.

Ja kun olen eläytynyt aikaisempien sukupolvien asioihin, saatankin yhtäkkiä hypätä miettimään rahaan ja sijoittamiseen liittyviä asioita ja hakemaan "vertaistukea" ainakin jossain määrin kaltaisiltani naisilta, joiden keskusteluja ja jakamaa tietoa seuraan Facebook-ryhmän välityksellä. Edellä kerrottujen puuhien lisäksi tätäkin päivääni ovat sävyttäneet sukututkimus ja taloudellisten asioiden miettiminen. Ihan mukavia asioita molemmat.

Ja tietysti tämän blogin kirjoittaminen. Iltaisin kirjoittamani blogi, vaikka joskus aihe onkin hakusassa, on ehdottomasti yksi mukavimmista eläkepäivieni puuhista.

Ei kommentteja: