Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Lomalla on ehdittävä enemmän

päivis: On vähän eri asia lähteä kahden viikon lomamatkalle kuin asettua asumaan pitemmäksi aikaa johonkin lomakohteeseen. Meidän tapauksessamme siis Thaimaahan. Asukkaana ei ole syytä eikä tarvettakaan käyttää aikaansa turistikohteiden kiertämiseen ja matkamuistojen haalimiseen. Eivätkä siihen rahatkaan riittäisi.

Lomamatkaan suhtautuu yleensä niin, että sen aikana pitää kerätä mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja kiertää kuuluisia nähtävyyksiä. Moni taitaakin lomareissun jälkeen kaivata uutta lomaa, sillä lomailu ei välttämättä aina ole kovin rentouttavaa.

Mutta voi ulkomaan loman viettää toisinkin. Muistan kun kerran kiivaimpina työvuosinamme läksimme Jorman kanssa Egyptin Hurghadaan tarkoituksena levätä. Käytännössä makasimme viikon hotellihuoneen sängyssä katsellen ikkunasta ulos. Rentoa lepäilyä edesauttoi jonkin verran mahatauti, jonka molemmat sairastimme tuon pikaisen lomamatkan aikana. Onneksemme huoneen ikkuna oli niin suuri, että mielikuvitusta käyttäen saattoi kuvitella, että olisimmekin olleet ulkona.

Nyt, kun aikaa on vaikka muille jakaa, pitää tietysti keksiä jotain tekemistä, sillä aivan toimettomanakaan ei päivästä toiseen jaksa olla. Meillä jokaiseen aamuun liittyy kävelylenkki, joka aikaisempiin Thaimaan matkoihimme verrattuna on nykyään vähän lyhyempi, mutta luultavasti ihan riittävä kuitenkin. Hitaan ylösnousun, kävelyn, matkan varrella tavattavien koirien kanssa juttelun ja aamu-uinnin ansiosta aamupala tulee usein nautittua vasta joskus kymmenen ja yhdentoista välillä.

Jos ei ole mitään tärkeämpää tekemistä, makoilemme seuraavat pari tuntia, joskus vähän pitempäänkin, asunnon edustalla olevilla aurinkotuoleilla. Toisinaan voi samalla näprätä puhelinta. Tänään lähinnä vain kuuntelin netissä soivaa Jouluradiota ja ihmettelin uutta aamulenkin varrelta hankkimaani nettiliittymää, jossa yllättäen näytti olevan myös mahdollisuus soittaa puheluja. Edellisessä Truen liittymässäni sitä ei ollut.

Laiskottelusta on muun muassa se hyöty, että huomaa asioita, jotka muuten
jäisivät havaitsematta. Tämän ötökän tosin huomasimme jo eilen, mutta
silloinkin päiväämme kuului aurinkotuoleilla laiskottelua.
Syömäänkään emme lähteneet kotipihaa edemmäs, vaan kävimme Klubitalon baarissa. Minä valitsin intialaista, Jorma länsimaista. Ruokailun jälkeen palasimme aurinkotuoleille. Oli siis todellinen laiska sunnuntaipäivä.

Olen tiedostanut, etten ole moneen viikkoon käynyt hierojalla. Nyt tuntui, että sen verran voisi sentään lähteä pois kotinurkista. Näkövammaisten hierontainstituutissa valitsin jalkahieronnan, joka sielläkin on huomattavasti enemmän kuin vain jalkoihin kohdistuva hieronta. Thaihierontaa en tämän reissun aikana ole ottanut kertaakaan. Ehkä senkin aika tulee vielä. Edestakas-kävelyineen hieronnassa käyntiin hujahti parisen tuntia. Takaisin tullessa ostin vielä yhden ananaksen, jonka myyjä tuttuun tapaan pilkkoi valmiiksi. Olen sen verran uusavuton, että arvostan tuota pilkkomispalvelua suunnattomasti. Tippiä voisi kyllä siitä hyvästä antaa useamminkin.

Jotain poikkeuksellista teimme sentään tänään. Katsoimme tietokoneesta televisioon jaettuna Suomen tämänaamuiset ja eilisillan Ylen uutiset. Tämän mahdollisti myös Jorman aamulla hankkima uusi AIS-liittymä, jolla voi käyttää nettiä rajattomasti kuukauden ajan. Jos meissä ei tänään ole ollut vauhtia, liittymässä oli senkin edestä. Kotimaisten uutisten ihmettä emme kahteen kuukauteen ole kokeneetkaan. Niin laiskoja olemme koko sen ajan olleet, ettemme niitä ole juuri edes kaivanneet.

Ei kommentteja: