Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. lokakuuta 2017

Ruotsinkylän kyläkartan julkkareissa

päivis: Pidämme itseämme niin myllykyläläisinä, ettei meille oikein millään ilveellä kelpaa ajatus, että asuisimme Tuusulan Ruotsinkylässä. Tosiasia lienee kuitenkin, että Myllykylä on virallisesti osa Ruotsinkylää. Tänään jopa iloitsimme siitä, että asia on näin.

Olimme illalla Klemetskogin koululla, jossa järjestettiin Ruotsinkylän kyläyhdistyksen toteuttaman kyläkartan julkistamistilaisuus. Kun Martti Sirolan piirtämän kartan edestä poistettiin sitä peittänyt kangas, saatoimme vain hymistellä tyytyväisinä.

Martti Sirolan piirtämässä kartassa Rutsinkylässä on ikuinen kesä. Kylän
ulkopuolella sen sijaan eletään samaan aikaan talvisissa olosuhteissa.
Kuvassa kaistale Myllykylää ja ylhäällä
oikella Jorma grillaamassa. Pahus, kettu ja
lintu jäivät kuvani ulkopuolelle.
Myllykylä oli kuvattu hienosti karttaan ja oma Jokilaaksomme Soiniitynteineen, konttikoteineen ja Jokilampineen oli saanut näyttävästi tilaa kartassa, johon vain pieni osa Ruotsinkylän paikoista ja taloista on mahtunut.

Ja mikä hauskinta, kartasta löytyy myös Jorma grillaamassa. Taiteilija Sirola tosin (ilmeisesti häveliäisyyssyistä) väitti, että henkilö ei ole talon isäntä. Jorma kun on kuvattu grillin äärelle Aatamin asussa. Onkohan kylille kiirinyt tieto, että harrastamme naku-uintia?

Ja ei tässä vielä kaikki. Sirola on liittänyt tilanteeseen pakoon pötkivän ketun, joka on varastanut Jorman housut ja yläpuolella lentää vielä lintu, jolla on suussaan grillistä nappaamansa makkara. Ehkä näistä syistä kuvan henkilö ei vaikuta erityisen ilahtuneelta.

Tilasimme oitis kaksi karttaa, joista toisen laitamme kehyksiin Merikonttikodin seinälle. Toisen tulevaa paikkaa vielä tuumaamme.

Ei kommentteja: