Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 24. lokakuuta 2017

Kotoutumista Thaimaahan

päivis: Ei olla oltu Thaimaassa vielä viikkoakaan, mutta tuntuu jo siltä, että asiat ovat asettuneet omiin uomiinsa. Kaapeissa on kaikkea mitä lähipäivinä voisi kuvitella tarvitsevansa, rautakaupasta on haettu muutama tarpeellinen tavara ja Seven Seasin höyrysaunassakin on jo tullut istuttua. Olemme kai siis kotoutuneet.

Tapanamme on ollut, että kävelemme täällä päivittäin muutaman kilometrin pituisen lenkin. Tänään tuli reippailtua hieman enemmän. Mittarin mukaan kilometrejä kertyi yli yhdeksän. Siihen sisältyi muun muassa kävely uudelle Suomi-Seuralle. Sinne emme sentään kävelleet kotoa saakka, sillä matkaa Pratamnakille kertyi ihan riittävästi, vaikka ensin menimme moottoripyörällä Jomtienin keskustaan, jota suomalaiset kutsuvat myös Hyrsylän mutkaksi. Syytä nimivalintaan en tiedä, mutta mutka mikä mutka.
Jomtienilla ei aikaisempina vuosina juuri ole näkynyt graffiteja tai töhryjä.
Nyt niiden määrä näkyy lisääntyneen. Mistä lie sekin mahtaa kertoa.
Yksi tärkeimmistä kotoutumista edistävistä asioista on nettiyhteys. Ilman sitä ei voisi kirjoittaa päivittäistä blogia ja Facebookiin pääsystä voisi vain haaveilla. Myös WhatsApp on tärkeä, nettiä vaativa yhteydenpitoväline.

Jormalla on puhelimessaan nettiyhteys, jota hän jakaa minulle aina tarpeen mukaan. Nopeamman yhteyden päähän pääsee, kun kävelee Seven Seasin aulaan. Täällä olen nyt tätäkin kirjoittamassa. Viime reissuilla olen ostanut itselleni thaimaalaisen sim-kortin, joka on pitänyt minutkin aina netin äärellä. Nyt en sitä ole vielä kokenut tarvitsevani, mutta kahdella sim-kortilla varustetussa puhelimessa se on näppärä ratkaisu.

Kun olemme olleet täällä Pattayan seutuvilla jo niin monet kerrat, tietää melko hyvin, mitä mistäkin löytyy. Sekin on yksi tekijä, joka edistää paikan omaksi kodikseen kokemista.

Yksi melkein uusi asia täällä silti on. Pyykkien omatoimipesu. Kerran aikaisemmin olemme kokeilleet pesulan ulkopuolella olevaa kolikkoautomaattia ja taisimme vähän pettyä, kun kone ei lingonnutkaan pyykkejämme. Nyt kuitenkin päätin, että halpa, mutta silti kolikkopesua paljon kalliimpi pyykkien pesulassa käyttäminen saa jatkossa rajoittua petivaatteiden ja muiden sellaisten pyykkien pesuun, jotka oikeasti on mukavampi saada silitettyinä.

Linkoamattomuuden syy taisi olla epäkunnossa olevassa koneessa, koska sama kone on nyt hoitanut myös linkoamisen. Näin uskon nytkin tapahtuvan, kun konee tekee omaa työtää tällä välin, kun itse istun kirjoittamassa tätä blogia.

Ei kommentteja: