Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 1. syyskuuta 2017

Syysrastit 2017

jormas: Tämän vuoden Syysrastit ovat takana. Pitkästä aikaa oltiin muualla kuin Vivamossa. Oltiin Iitin Perheniemessä sadan henkilön voimin. Oli mukavaa ja hyvähenkistä.

Tämän kertainen tietovisani oli muuttanut muotoaan. Syy siihen on kilpailijoissa itsessään, jotka lupauksista huolimatta hakivat vastaukset netistä. Mutta tällä kertaa olinkin tehnyt vain yhden kysymyksen. Laskutehtävän, jonka olin muuttanut suomenkieliseksi. Ketä kiinnostaa, alkuperäinen löytyy täältä.
Joka tapauksessa en saanut yhtään ainutta oikeaa vastausta. Mutta jos on lujille ottanut vastausten hakeminen netistä vastoin sääntöjä, niin lujille otti häviäminenkin. Eräskin osallistuja tuli kyyneleet silmissä sanomaan, että  sinähän jormas lupasit sitä ja tätä eikä nyt saatukaan kiertopalkintotaulua seinälle vuodeksi.

Mutta aikaa oli Rasteilla muullekin. Muun muassa hyvää päivää kirvesvartta -keskusteluille. Joista yksi lähti siitä, kun valtakunnan luotettavin uutisaviisi 7-lehti uutisoi, että Nykäsen Matti oli maannut sammuneena Tampereen kadulla. Johon alan mies vierestäni totesi, että "voi hyvänen aika, tämä tuli kyllä aivan puun takaa. Jotta kuinkas nyt Matti noin".
Kuva Seitsemän päivää -lehdestä
Oli saanut Nykänen silmän mustaksi ja umpeen lehden mukaan kaatuessaan. Itse ajattelen, ilman tietoa tosin, että kun sillä luonteella otetaan baarikierroksella näkäräisiä enemmän kun laki sallii ja seurana on entinen kamppailulajien mestari, saattaa silmään sattua muukin kuin katuasfaltti. Matin mukaan Pia-vaimo on kuitenkin kovin vihainen, eikä kotiin ole asiaa.

Kun olimme aikamme tätä pohtineet. loihe kaveri vierestäni lausumaan: "Aivan kuin minulla aikoinaan. Kun eräänä yömyöhäsenä hipsin kotiin, oli pihamaalle ilmestynyt mustia jäniksiä isoine korvineen. Niitä ovelle mennessäni ihmettelin, että mistäpä nuo ovat tulleet? Mutta asia selvisi, kun ei avain enää käynytkään lukkoon. Ja käännyin mainitsemieni pupujussien puoleen, että olisiko heillä asiasta tietoa. Tarkemmin katsottuna ne eivät olleetkaan jänöjä, vaan solmuun vedettyjä mustia jätesäkkejä, joihin elämänkumppani oli pakannut omaisuuteni."

Ei kommentteja: