Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 22. syyskuuta 2017

Eläkkeelle täydellä rytinällä

päivis: En ole vielä virallisesti eläkkeellä, vaan pidin pari saldovapaapäivää ja ensi viikolle on vielä jäljellä viisi lomapäivää. Olen kuitenkin jo saanut jopa työeläkekortin Ilmariselta ja loppuvuoden eläkkeistä maksettava verosprosenttikin on jo varmistunut.

Asioiden nopeaa etenemistä auttoi varmasti se, että palkkapäivämme on kuun 15. päivä. Sain syyskuun puolivälissä ns. lopputilin ja työantajalta lähtivät viivyttelemättä palkkatiedot eläkeyhtiöön. Ilmarisen sivuillahan eläkepäätös luvataan vasta sille kuukaudelle, jolloin työsuhde on jo päättynyt ja eläkeläisen elämä on alkanut.

Täytyy myöntää, että vähän jännitin, milloin saan eläketietoni sille mallille, että voin hakea Thaimaata varten eläkeläisen oleskeluviisumia. Ajattelin, että ehkä se ei vielä edes onnistu tulevaa matkaa varten. Nyt asiat kuitenkin ovat sellaisella mallilla, että lennot voi ostaa ja hankkia kaikki tarvittavat liitteet viisumianomusta varten.

Eilen olin täysillä eläkeläinen ja läksin aamupäivällä kauppakeskus Jumbon yhteydessä olevaan Spa Flamingoon. Arkipäivän klo 10 - 15 edulliset hinnat eivät itse asiassa vaadi edes eläkeläisyyttä. Riittää, että ikää on riittävästi, jotta voi päästä nauttimaan kylpylän K18-tiloista 12 euron hinnalla. Vaaditun 60 vuoden iän lisäksi alennettu hinta koskee myös työttömiä, opiskelijoita ja varusmiehiä. Muut maksavat päivälipusta 29 euroa. Hintaan sisältyy myös vesipuiston käyttö, mutta ainakin itse ohitin vesipuiston sujuvasti.

Tuusulan Sarvikalliolla Niilon kanssa.
Kunhan tässä joudan, otan tarkemmin selvää, mitä kaikkia etuja eläkeläisenä voi saada. Ja aion myös käyttää niitä, mikäli noille palveluille tulee tarvetta. Ehkä tärkeämpää on silti löytää niitä asioita, joita voi tehdä maksutta. Kehno eläke kun ei kovin moneen maksulliseen rientoon riitä, vaikka kuinka pääsyliput ja muut maksut olisivat eläkeläisille edullisempia.

Koiran kanssa on kyllä helppo keksiä maksutonta tekemistä. Ei tarvitse muuta kuin mennä metsään. Tänään suuntasin Niilon kanssa keskellä päivää Tuusulanjärven rannalla sijaitsevalle Sarvikalliolle. Nyt eläkeläisenä sellaisetkin arkipäivän piipahdukset ovat mahdollisia.

Ei kommentteja: