Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. elokuuta 2017

Ensimmäistä kertaa Tuusulan Taiteiden yössä

päivis: Taiteiden yö on vanha idea. Jo Jyväskylässä aikoinaan järjestettiin Yläkaupungin yö -tapahtumia kesäisin. Kovinkin taiteen ympärille rakennettu kansanjuhla oli jossain määrin myös häiritsevän kostea. En tiedä, onko tapahtumaa enää, ja jos on, painottuuko se edelleen alkoholitarjonnan ympärille.

Helsinkiin muutettuani tiedostin, että sielläkin vietetään vuosittain Taiteiden yötä. Aluksi ajattelin, että sen idea on, kuten Jyväskylässä, houkutella ihmisiä juomaan, vaikka ohjelmaan kuuluukin monenlaista taiteisiin painottuvaa toritelttaa ja tilaisuutta. Välttelin koko hurlumheita, kunnes kerran eksyin joukkoon ja huomasin ohjelman olevan kaikkea muuta kuin sen kuvittelin olevan.

Helsingin Taiteiden yöstä jäi hyvä maku.

Tuusulan Taiteiden yö sijoittuu Hyrylään ja Tuusulanjärven itärannalle. Järvenpääkin taitaa saada osansa taidetarjonnasta. Ja Kellokoski ainakin.

Tuusulankin juhlinnan olen jättänyt väliin, koska koin niissä olevan rahastuksen makua. Lisäksi olen ollut liian laiska lähteäkseni edes katsomaan. Tänään kuulinkin, että tapahtuma-alueille ei aikaisemmin ole ollut pääsyä ilman Taiteiden yö -rannekkeen hankintaa. Toisin oli nyt. Jopa ilmainen bussi ajeli kuljettamassa juhlijoita Rantatien maisemiin ja sieltä pois.

Säiepaviljongin lavalla Susanna Haavisto ja Mari Kätkä.
Luultavasti lähes kaikki tapatumat olivat ilmaisia. Tosin joukossa oli ainakin Halosenniemessä järjestetty tilaisuus, jonne pääsi vain sadan euron arvoisen pääsymaksun maksamalla. Me vietimme Taiteiden yötä Hyrylän torilla, jossa lastenkonsertin jälkeen esiintyi Susanna Haavisto, jota säesti hanurilla Mari Kätkä. Moni Kätkän ja Haaviston esittämistä kappaleista taipui myös yhteislauluksi. Yhteislauluja kyllä ohjelmaan mukaan laulettiin pitkin iltaa vähän siellä sun täällä.
Hyrylän torilla näkee harvemmin tällaista ihmismäärää kuin nyt.
Meidän iltamme kruunasi munkkikahvit Taistelukoulun alueella pystytetyssä sotilaskotiteltassa. Sen jälkeen lähdimme kotiin, vaikka moni muu taisi vasta aloitella Taiteiden yötään.

Ei kommentteja: