Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Elämän tähden, Vuosikertomus 2016

Vuosikertomus 2016

Merikonttikodit

Työtä merikonteista rakennettavien asuntojen tunnetuksi tekemisen eteen jatkettiin. Aihetta on pidetty säännöllisesti esillä Elämän tähden ry:n blogikirjoituksissa ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter ja Instagram). Ylen Kaikki kotona -ohjelman toimittaja kävi haastattelemassa Päivi Strandénia ja Jorma Soinia. Vahvasti vaihtoehtoiseen asumiseen ja elämään keskittynyt ohjelma kuultiin radiosta keväällä. Uusi toivo -lehti julkaisi ensimmäisen osan Päivi Strandénin kirjoittamasta artikkelisarjasta, joka kertoo asumisesta Merikonttikodissa.

Konsultointia merikonttien rakentamisesta kiinnostuneille on jatkettu. Tuusulan Jokilaaksoon sijoitetun Merikonttikodin käytäntöjen ja toimivuuden testaaminen on jatkunut edelleen.Jokilaakson tilalle hankittiin varastokäyttöön ja erilaisten rakenteellisten vaihtoehtojen testaamiseen kaksi uutta merikonttia. Yhdistys on selvittänyt rahoitusmahdollisuuksia yhdestä kontista rakennettavan Sinkkukodin rakentamiseksi. Tavoitteena on merikontista tehdyn pientalon esittely Tuusulan Asuntomessuilla vuonna 2020.

Kirpputoritoiminta

Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa/kohtaamispaikka Hyrylän Kaupparaitilla jouduttiin lopettamaan kesällä, kun Tuusulan kunnan työllistämisyksikkö ei enää sijoittanut kuntouttavassa työtoiminnassa olevia henkilöitä yhdistyksen osoittamiin tehtäviin.

Kirpputorin yläkerrassa olleet tuotteet (lähinnä vaatteita) lahjoitettiin Samaria rf:n kirpputoreille. Alakerta puolestaan tyhjennettiin Jokilaaksoon, jossa toinen hankituista merikonteista sisustettiin kirpputorilta jääneillä kalusteilla ja myytävillä esineillä (pääasiassa erilaisia astioita).

Mäntsälässä toimivan kirpputoriyrittäjän kanssa kokeiltiin jäljelle jääneen tavaran kuljetusta ja niiden myyntiä Mäntsälässä.

Ympäristötyö

Tuusulan Jokilaakso toimii edelleen ”koetilana”, jonka keskus Merikonttikoti on. Jokilaaksosta ilmoitettiin 20 linnunpönttöä Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan.

Koivun mahlan juoksutusta kokeiltiin. Edellisen kevään kokeiluihin verrattuna mahlan talteen otto onnistui jo paremmin.

Jokilaakson tilan kautta kulki nytkin talvikuukausina hiihtolatu, jonka kunnostamisesta vastaa Myllykylän Mylly -niminen yhdistys. Alku- ja loppuvuoden lumitilanne on ollut kehnonlainen, joten hiihtäjiä on näkynyt vain harvakseltaan.Jokilaakson tilan naapurustossa sijaitsee luonnonlähde, jonka käytöstä on neuvoteltu maanomistajan kanssa. Lähteen vesi tutkitutettiin ja sen osoittautuessa hyväksi käyttö- ja talousvedeksi, sen käyttöä edistettiin informoimalla Myllykylän asukkaita tutkimustuloksista.

Jämsässä sijaitseva muutaman hehtaarin Rapula-tila lampineen on edelleen ollut etupäässä Jämsänseudun koiraharrastajien käytössä. Vastineeksi heiltä on edellytetty paikkojen siistimistä. Pohjavesilampea on käytetty myös uimiseen. Lisäksi tilalla ovat viihtyneet yöaikaan myös nuoret.

Salon Meri-Teijossa sijaitsevien merialueosuuksien, H2O1 ja H2O2, virkistys- ja vapaa-ajan toiminnan tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnettiin, kun vuonna 2014 hankitun, matkailuajoneuvon pysäköinnin mahdollistavan tilan rinnalta hankittiin toinen saman kokoinen alue. Satamaparkiksi nimetty alue on ollut kesän aikana muutaman kerran käytössä.

Vapaaehtoistyö Thaimaassa

Vapaaehtoistyö Thaimaassa jatkui muun muassa yhdistettynä Jorma Soinin ja Päivi Strandénin toimintaan Pattaya Suomi-Seurassa ja sen hallituksessa. Yhdistys osallistui yksittäisten jäsentensä kautta muun muassa avustustyöhön, jota Pattaya Suomi-Seura ry kohdentaa Länsi-Thaimaassa sijaitsevaan lastenkotiin.

Työtä kodittomien koirien auttamiseksi jatkettiin yhteistyössä muiden vapaaehtoisten kanssa. Lisäksi vuoden erityisteemaksi valittiin roskien vähentäminen ja sen tunnetuksi tekeminen oman esimerkin avulla. Tätä toteutettiin muun muassa siistimällä Pattayan Jomtienin rantoja viikoittain.

Nettisivut, blogi ja Facebook

Yhdistyksen kotisivuja (www.elamantahden.fi) päivittäminen on päättynyt. Sivuja ylläpidettiin sivuilla olleiden mainosten tuottojen turvin. Osa mainostajista vetäytyi eikä riittäviä resursseja löytynyt sivujen markkinoimiseksi mahdollisille mainostajilla. Voimavaroja keskitettiin Face- ja blogikirjoitteluun (www.elamantahden.blogspot.fi). Molempien sivujen kävijämäärät kasvoivat huomattavasti. Päivittäisestä blogiin kirjoittamisesta vastaavat edelleen Jorma Soini ja Päivi Strandén.

Kotisivuina käytetään yhdistyksen Facebook- ja blogisivuja.Kirjoitusten aihepiiri liittyi nytkin yhdistyksen toimintaan, mutta myös laajemmin erilaisiin elämän osa-alueisiin sekä ihmisten, eläinten ja kasvien hyvinvointiin liittyviin ilmiöihin. Yhdistyksen Omia polkuja kulkevien kaupan omat Facebook-sivut muutettuun kirpputoritoiminnan päätyttyä enemmän Elämän tähden ry:n sivuiksi.

Yhdistyksen hallitus

Elämän tähden ry:n hallituksen puheenjohtajana jatkoi Jorma Soini ja varapuheenjohtajana Paavo Luukkonen. Muina jäseninä toimivat Sirkka Sivil ja Päivi Strandén. Vuoden 2016 aikana hallitus piti yhden kokouksen.

Ei kommentteja: