Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. huhtikuuta 2017

MOT ja Sjöblomin suvun ruoskinta

päivis: En oikein tiedä mitä ajattelisin. Eilinen MOT-ohjelma Ylen ykkösellä oli jotain sellaista, joka olisi kannattanut jättää näyttämättä. Minä monen muun tavoin kuitenkin oikein odotin ohjelman alkamista. Olihan MOTin aihetta mainostettukin ahkerasti alueradiota ja -televisiota myöten. Epäselväksi ei niiden perusteella jäänyt se, että tulossa on tuusulalaisen Sjöblomin "mahtisuvun" julkinen ruoskiminen.

Entisenä toimittajana, vaikkakin pääosin freelance-sellaisena ja lehdistön puolelta, en voinut olla huomaamatta, miten huolimattomasti ohjelman sisältö oli kursittu kasaan. Sekä Tuusulan että Kittilän osuudet jäivät katsojalle täysin epäselviksi. Sekavan puolituntisen aikana ennätti moneen kertaan miettiä, että mitä tässä oikein halutaan sanoa. Ei ainakaan paljastettu mitään jo ennenkin kuultua. Ja kun oikein hutkittiin, ei vältytty virheiltäkään.

Mutta ainakin Tuusulan osalta asian ydin taisikin olla se, että päästiin sanomaan pahasti Juhani Sjöblomista ja hänen läheisistään.

Itse koin lähes huvittavana sen, kun Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Lindberg oli haettu kameran eteen, jotta hänet saataisiin sanomaan ääneen, että kyllä, hän on joskus tehnyt töitä Juhani Sjöblomille. Se ilmeisesti katsottiin hänelle ja Sjöblomille miinukseksi.

Aika moni tuusulalainen on Lindbergin tavoin ollut työkuvioissaan suhteessa Sjöblomeihin. Osa ehkä tiedostamattaan. Sjöblomien aktiivisuuden ansiosta eräskin paikkakuntalainen saa leipänsä joko suoraan tai välillisesti Sjöblomien yhtiöistä. Puhumattakaan esimerkiksi koko Sulan pienteollisuusalueesta ja eteläisen Suomen autokaupan keskuksesta. Ilman Sjöblomeja koko Sulan edelleenkin laajenevaa yritys- ja työpaikka-aluetta Hyrylässä ei olisi.

Lisäksi moni tuusulalainen tai kuntaan muuttanut on löytänyt itselleen ja perheelleen kodin Sjöblomien suvun rakentamista taloista.

Jostain syystä ohjelmassa nähtiin jopa naapurikunnasta kansanedustaja Eero Lehti ikään kuin sattumalta tuusulalaisen Sanna Kervisen vaaliteltalle poikenneena. Voin kuvitella, miten Lehti nautti tilanteesta, kun hänkin pääsi lyömään entistä Kokoomus-kilpailijaansa. Lehdenhän kannatus ei riittänyt eduskuntapaikkaan ennen kuin Juhani Sjöblom jättäytyi pois eduskunnasta.

Ei kommentteja: