Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. helmikuuta 2017

Jomtien Pattaya Beach - julkinen ryhmä Facebookissa

päivis: Jorma avasi tänään Facebookiin uuden julkisen ryhmän nimeltä Jomtien Pattaya Beach. Sivujen tarkoituksena on palvella erityisesti Pattayan ja Jomtienin alueella oleskelevia suomalaisia. Koska sivut on vasta avattu, niistä on tässä vaiheessa vielä paha sanoa, minkälaiseksi ne lopulta muodostuvat. Toivotaan parasta.
Jomtienin rannalla oleva Jomtien Pattaya Beach -maamerkki oli
innoituksena uuden Facebook-ryhmän nimivalintaan.
Itse toivon, että sivuilta voisi saada vinkkejä hyvistä ruokapaikoista (ehkä myös huonoista) ja monista muista palveluista vaikka kasvohoidosta autonhuoltoon. Asioilla on toki kaksi puolta. Jonkun saama hyvä ateria ei kenties ole sitä jollekin toiselle. Kävimme juuri äskettäin syömässä ravintolassa, jonka ruokaa joku suomalainen kehui kovasti. Meille paikka oli pettymys, mutta ymmärsimme, että makuja on monenlaisia. Tulipahan kuitenkin kokeiltua.

Joku voisi kenties jakaa kokemuksiaan Pattayan elokuvatarjonnasta, joku toinen olisi ehkä löytänyt täkäläiset taidenäyttelyt ja kertoisi niistä. Olen huomannut, että varsinkin täällä pitempään oleskelleet ovat harvoin käyneet paikoissa, joihin ehkä lyhyelle lomamatkalle tulevat lähes ensimmäisinä kiiruhtavat.

Olisi mukava, jos ryhmässä vinkkaamiseen kenelläkään ei olisi liian korkeaa kynnystä. Joku vähäpätöiseltäkin tuntuva asia voi jollekin olla hyvinkin hyödyllinen. Itse olen esimerkiksi kiinnostunut thaimaalaisesta kasvisruoasta ja varsinkin siitä, mitä mielenkiintoista kauppojen hyllyiltä löytyy kotikeittiöön hankittavaksi. Olen parin kotimaisen vegaaniryhmän jäsen Facebookissa, joten tiedän, että ruoka-aiheista ihmiset kirjoittavat ja antavat palautetta mielellään, jos vain on palsta, jolla sitä voi harrastaa. Tällä hetkellä minua esimerkiksi kiinnostaisi saada tietää, onko KFC:n ginger hamburger jonkinlainen kasvishampurilainen vai onko se vain inkiväärillä maustettu liharuoka. Ehkä siihen saisi Facebook-ryhmässä vastauksen, kunhan jäseniä saadaan lisää.

Perustetussa ryhmässä myös thaimaalaisessa yritysmaailmassa toimivat suomalaiset voivat kertoa palveluksistaan. Tarkoitus ei ole kuitenkaan, että Facebook-ryhmä korvaisi maksullisen ilmoittelun suomalaislehdissä tai nettisivuilla. Facebook voisi kuitenkin nopeatempoisempana mediana jakaa ajankohtaisempaa infoa kuin mihin esimerkiksi harvemmin ilmestyvät painetut julkaisut pystyvät. Sitä yritykset tietysti muutenkin tekevät omilla Facebook- ja nettisivuillaan.

Uskoisin, että ryhmä voisi olla avuksi myös niille, jotka pitemmän oleskelun jälkeen palaavat kotimaahan. Vuokra-asuntoon on kenties tullut hankittua sitä sun tätä, josta ennen lähtöä pitäisi päästä eroon. Jomtien Pattaya Beach -julkinen ryhmä voisi toimia palstana, jossa tavarat voi panna kiertoon myymällä tai lahjoittamalla. Yhtä hyvin siellä voisi myös kertoa, jos haluaa ostaa jotain sellaista, josta mahdollisesti joku toinen suomalainen haluaisi päästä eroon. Ja parasta tietysti on, että sen voi tehdä ihan omalla kotimaisella kielellä.

Ei kommentteja: