Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. tammikuuta 2017

Merikonttikoti talviteloille

päivis: Meillä alkaa taas kesä. Edessä on lento Singaporeen ja sieltä parin tunnin odottelun jälkeen lento Bangkokiin. Perillä Bangkokissa olemme huomenna illalla. Se tarkoittaa, että kotona Seven Seasissa olemme vasta joskus puolenyön paikkeilla. Se on tietysti paikallista aikaa. Suomessa kello lienee silloin noin 18 tai enintään 19.

Kun Merikonttikoti jää tyhjilleen, sille pitää tehdä muutamia säätöjä. Ilmalämpöpumppu jää päälle kymmeneen asteeseen, ettei talo aivan jäädy. Jos nyt sattuu tulemaan pakkasia. Jotta ei tule vesivahinkoa, talousvesipumppu pitää ottaa pois päältä. Myös lämminvesivaraaja otettiin pois päältä, ettei se turhaan kuluta sähköä.

Harmaavesipumppu sen sijaan jätetään päälle. Kaiken varalta. Jos nimittäin talousvesipumppu olisi päällä ja se lähtisi käyntiin, huonolla tuurilla poissa ollessamme kodin lattialle lorottaisi vettä niin paljon kuin sitä riittää vesisäiliössä. Myös kompostoivan ekokäymälän virta katkaistaan pitempien poissaolojen ajaksi. Pitempi tarkoittaa jo muutamaa päivää.

Myös saunalla lämminvesivaraajasta katkaistaan virta. Saman mahdollisen vesivahingon välttämiseksi saunaltakin laitetaan vesipumppu pois päältä. Ja patterit säädetään noin kymmeneen asteeseen.

Kaneilla alkoi tänään joulu, sillä niille ladattiin monta paalia heinää viikoiksi, jotka olemme pois. Heinän ohella niille riittää joksikin aikaa myös kaalia ja porkkanoita. Kaikki ovat ainakin vesisateelta suojassa Muistojen merikonttien alla.

Yksi Thaimaan-matkoihin liittyvä toimenpide on henkilöautojen liikenteestä pois ottaminen. Se melkein unohtui, joten tein sen vasta täällä lentokentällä. Suurta vahinkoa ei olisi tapahtunut, jos olisimme muistaneet asian vaikka vasta huomenna tai ylihuomenna. Autojen liikenteestä pois ottaminen ja palauttaminen on tehty netin avulla todella helpoksi. Poistaminen maksaa kuusi euroa, liikenteeseen palauttaminen ei mitään.

Muitakin toimenpiteitä pitää kyllä tehdä muun muassa turvallisuuden varmistamiseksi, mutta kaikkea ei sentään ole syytä täällä paljastaa.

Ei kommentteja: