Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Seven Seas ja henkien talo

päivis: Saimme kutsun osallistua Seven Seasin pääportin sivustalla olevan rakennelman avajaisseremoniaan. Valitettavasti olemme kuitenkin tänään täällä Suomessa, joten seremonia jäi näkemättä.

Vasta nyt tuli selvitettyä, kun kutsu saapui sähköpostiin, mikä tarkoitus lähes kaikkien talojen yhteydessä olevilla temppelimäisillä rakennelmilla on. Sen toki olemme nähneet, että niille tuodaan selvästikin lahjoina kukkia, ruokaa ja juomia. Myös suitsukkeiden polttelu kuuluu asiaan. Saimme nyt siis myös nimen näille rakennelmille. Spirit house. Hengen talo, joka todennäköisesti tarkoittaa kuitenkin useammallekin hengelle varattua asumusta.
Henkien talon seinälaatassa on oheinen teksti, jota thai-kieltä taitamattomana ei ymmärrä.
Näimme, kun Seven Seasin henkien taloa rakennettiin, mutta keneltäkään ei tullut kysyttyä, mikä se tarkalleen ottaen on. Saatoimme vain ohi kulkiessa peukuttaa, kun suuri joukko hyvin asiantuntevan oloisia rakentajia valmisteli rakennusta. Vähintään yhtä suuri joukko talon omaa väkeä seurasi vierestä rakentamisen etenemistä.

Nyt tiedämme, että henkiä varten pitää rakentaa oma asumus, jotta ne eivät tule talon sisälle tekemään pahojaan. Ruoka, juoma ja muut lepyttelytarvikkeet ovat tarpeen, jotta henget viihtyvät talossaan. Hyvin usein näkee, että henkien talon eteen myös pysähdytään rukoilemaan tai ohi kulkiessa taloa ja sen oletettuja asukkaita myös tervehditään.

Seven Seasin henkien talo rakennettiin kohtaan, jossa talon koirat mielellään makoilivat. Ne näyttivät suhtautuvan rakentamiseen tyynen rauhallisesti ja palasivat paikalle sen jälkeen, kun talo näytti ainakin meidän silmissämme valmiilta. Henkien talon tasanteilla kaikessa rauhassa makailevat koirat kertovat samalla jotain thaimaalaisten suhtautumisesta koiriin. Ehkä koirilla jopa on jokin rooli henkien vartijoina. Kuka tietää.

Oheisessa kuvassa spirit house on vielä rakenteilla. Moniin muihin henkien taloihin verrattuna rakennelma on todella upea. Mutta näin ilmeisesti kuuluukin olla. Mitä hienompi on varsinainen talo - tässä tapauksessa kahdeksan kerrostalon, klubitalon, allasalueiden ja saarien kokonaisuus - sitä mahtavampi pitää henkien talonkin olla.



Ei kommentteja: