Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Poliitikkojen pitäisi joskus tyytyä tekemäänsä päätökseen

jormas: On vastenmielistä, kun poliitikot laittavat näppinsä julkisuudessa moneen sellaiseen asiaan, jossa heidän esillä olonsa ei mitenkään edesauta asiaa. Tästä surullisen loistava esimerkki on Samarian saama ruoka-apuavustus, jonka toki poliitikot päättivät. Mutta sen jälkeen alkoi nokittelu, johon ovat nyt Kristillisdemokraatitkin laittaneet lusikkansa. Eilisen päivän Hesarin Antero Laukkasen mielipidepalstan kirjoitus poltti minunkin käämini ja väsäsin pikku vastineen. Julkaisen sen tässä silläkin uhalla, vaikka sen vuoksi ei Hesari sitä julkaisikaan:

"Köyhillä nokittelu ja sillä politiikan tekeminen jatkuu. Nyt lusikkansa soppaan laittoi ”hengenmies”, poliitikko Markku Laukkanen, joka 22.10. Hesarin mielipidesivuilla sanoi köyhyystutkija Ohisalon edustavan ruuanjakelun avustusasiassa kovuuden sävyttämää pimeyttä. Myös Heikki Hursti ihmetteli miten hänen tekemänsä työ on joutunut politiikan pelinappulaksi. Sitä minäkin ihmettelen, vaikkakin ymmärrän. Hyväkin asia uhrataan usein Laukkasen tapaan politiikan alttarille. Sillä oma ja puolueen kannatus on valitettavan usein tärkeämpää kuin toisen suussa oleva leipä.

Sanotaan myös, että leipäjonossa ei ole kuin köyhiä. Miten niin? Ajatellaanko, että kun kauppa myy viimeisen myyntipäivän elintarvikkeita alennuksella, niin niitä eivät osta kuin köyhät? Ostanhan minäkin, vaikka en ole rikas enkä köyhä. Saatan helposti laittaa itseni leipäjonoon, mutta en ole siinä edes nuukuuttani. Vaan siksi, että vanhaksi menevää ruokaa olisi hyvä syödä kaikkien, kun sitä sattuu silmien eteen. En tee sitä siksi, että olisin ilman rahaa, vaan siksi, että en olisi edes mieleltäni köyhä. Tapaa voi sanoa myös vastuulliseksi kuluttamiseksi ja kestäväksi taloudeksi.

Ehkä ruokajonossa olevat eivät ole aivan tavallisia tallaajia. Normaali en halua olla minäkään, sillä normaali on kaikin tavoin keskiverto. Haluan kulkea omia polkujani ja olla laitapuolen kulkija. Joita usein sanotaan myös syrjäytetyiksi ja syrjäytyneiksi. Mutta laitapuolen kulkija on myös koko kansan presidentti Sauli Niinistö. Sauli kulkee toisella laidalla ja minä toisella."

Jorma Soini, sosiaalineuvos
elämän koelentäjä

Ei kommentteja: