Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. lokakuuta 2016

Helteinen lauantai

päivis: On mukavaa, kun asumme nyt uima-altaan äärellä. Voi halutessaan pulahtaa veteen milloin vain. Tänään kävimme kävelemässä ja kotiin päin tullessa oikein odotin, että pääsisin uimaan. Kävelylenkillämme poikkesimme myös sveitsiläisen Pascal Zollingerin luokse. Hän oli se välittäjä, joka reilut kolme ja puoli vuotta sitten vei meidät katsomaan myytäviä ja alkavia kohteita. Yksi niistä oli Seven Seas. Pascal osoittautui muutenkin hauskaksi tyypiksi, jonka kanssa on edelleen mukava rupatella niitä näitä. Hän on myös Facebookissa kaverimme. Kiinteistövälittäjän bisnekset Pascal on myöhemmin vaihtanut vakuutuspuolen hommiin.

Tänään ovat edesmenneen kuninkaan kunniaksi järjestäneet Bangkokissa laulutapahtuman, joka on kerännyt pääkaupunkiin valtaisat määrät mustiin pukeutuneita surijoita. En onnistunut löytämään netistä iltapäivällä alkaneen tapahtuman videota, mutta nettiuutisten perusteella tiedän, että siellä on laulettu ainakin kuninkaallista hymniä. Telkkari meillä ei vielä ole toiminnassa. Sieltä päivän tapahtumia olisi voinut seurata. Jostain luin, että myös elokuvateattereissa ympäri maan tapatumavideota tullaan esittämään. Illan pimetessä laulamista on jatkettu. Jokaista osallistujaa on kehotettu tuomaan mukanaan kynttilä. Voin kuvitella, että tapahtuma on sykähdyttävä.

Kuninkaallista hymniä googlettaessani onnistuin samalla löytämää eräänlaisen karaokevideon, jossa lauletaan Thaimaan kansallislaulua. Siinäpä olisi haaste, jos yrittäisi opetella sen ulkoa. Sanat sujahtavat kuitenkin niin nopeasti, että ainakin alkuun on lähes mahdotonta lukea ja laulaa niitä samaan tahtiin kuin videolla tekevät.

Kuljeskelimme tänään pitkin Seven Seasia katselemassa, kun rakentajat ahertavat saadakseen paikat valmiiksi. Tapasimme venäläispariskunnan, joiden asunto B-talomme viidennestä kerroksesta on luvattu olevan luovutuskunnossa vasta tammikuussa. Siitä päättelimme, että ne pääsevät muuttamaan aikaisemmin, jotka ovat ensimmäisinä tehneet kaupat. Siksi me kuulumme Seven Seasin uudisasukkaisiin.
Allasalueen nurmikkoa asennetaan. Kävin takapiruna seuraamassa tilannetta.
Talon katolta bongasimme "kelkan", jossa maalari istuu ja
vetää väriä ulkoseiniin. Thaimaalaisten rakennustyömaiden
Safety first -slogan kuulostaa vähän teennäiseltä tätä
turvalaitetta katsellessa. Väkisinkin joutuu pohtimaan, että
minkähän verran Seven Seasin työmaalla on sattunut
vakavia onnettomuuksia. Rakentajat ovat enimmäkseen
nuorta väkeä ja varmasti joukossa on monenlaisia huimapäivä.

Klubitalon puiset lepotuolit ovat jo koekäytössä. Talojen katoille on myös
tulossa oleskelualueita, mutta niiden rakentaminen on vasta alkutekijöissään.

 

Ei kommentteja: