Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 6. syyskuuta 2016

Seven Seas lähempänä kuin koskaan

päivis: Tänään saimme tulevan Thai-kotimme myyntipuolen yhteyshenkilöltä, Johnilta, viestin, jossa hän totesi, että pääsemme asumaan Seven Seasin condoomme heti, kun maksut on maksettu. Sitä ennen tietysti pitää olla sitä mieltä, että asunto vastaa odotuksiamme. Ettei meillä ole mitään korjausvaatimuksia. Jorma matkustaa tarkastamaan asunnon parin viikon kuluttua. Pidän jo nyt peukkuja pystyssä, ettei mitään moitteen sijaa ilmene.

Äskettäin saimme myös tiedon, että asunto on himpun verran suurempi kuin on ilmoitettu. Himpun verran tarkoittaa, että se on todella vähän suurempi. Mutta kuten kauppakirjassa todetaan, lisäalasta maksetaan lisää ja jos asunto on pienempi kuin piti, hintakin laskee. Kuka sitten lieneekään mittaillut huoneiden pinta-aloja niin, että on havainnut asuntomme olevan 0,15 neliötä sovittua suurempi. Mahtavaa!

Sattumalta löysin melkein kolme ja puoli vuotta sitten kirjoittamani blogin niiltä ajoilta, kun pitkä odotuksemme alkoi. Siinä on samalla vähän kertausta siitä, miten olemme Jorman kanssa yhdessä asuneet. En malta olla lisäämättä tuota blogikirjoitusta tähän:

"Voi olla, että Seven Seas -condosta kirjoittaminen karkottaa osan blogimme lukijoista. Toivottavasti ei, sillä tarkoitus ei ole leveillä. Asunnon ostaminen Thaimaasta on sekä jonkinlainen korvaus epämääräisistä asumisen vuosista ja toistaiseksi siis vielä noin kahden ja puolen vuoden jännityksen paikka sen suhteen, tuleeko tuolla Caiyapruek Soi kolmosella koskaan valmista.
Olemme eräänkin kerran ottaneet tuntumaa tulevaan Thai-kotiimme
Seven Seasin showroomissa. Tässä Jorma istuskelee "tupakeittiössä".
Lammas ei kuulu hintaan, mutta muut kuvan huonekalut kuuluvat.
Epämääräisillä asumisen vuosilla tarkoitan niitä noin kymmentä vuotta, jotka asuimme yksiköissä, joiden asukkaat ovat päihde- ja sosiaalihuollon asiakkaita. Ensimmäiset vuodet asuntomme ei edes kaikkien mittapuiden mukaan täyttänyt asunnon vaatimuksia, sillä kotimme ja useammankin työntekijän työtilat oli eristetty toisistaan vain verholla.

Seuraava asuntomme oli toisessa, vastaavanlaisessa yksikössä edellisen omistajayhdistyksen toiminnanjohtajan varsin hulppean kokoisessa neuvotteluhuoneessa. Siinä oli jo luksuksenkin makua, sillä pääsimme asunnostamme suoraan alapuolella olevalle uima-altaalle. Mutta asunnoksi kotiamme ei oltu rakennettu.

Noina vuosina asumiseemme liitettiin termi sosiaalinen talonmies. Asumiseen kuului siis myös tietynlaisia velvollisuuksia, jotka eivät varsinkaan yöllisine herätyksineen olleet aina kaikkein mukavimmasta päästä. Tosin viimeiset vuodet asuimme jo aivan hyvätasoisessa asunnossa, jonka superpitkä parveke oli aika ainutlaatuinen.

Kaksi talvea on nyt asuttu matkailuautossa ja ensi syksystä lähtien merikonttikodissa. Yli 30 asteen pakkasella matkailuautossa asumisessa ei ole aina hurraamista. Merikonttikodissa en ole vielä koskaan asunut, joten sen ilot ja surut paljastuvat vasta syksyn ja ensi talven mittaa. Toivon ja uskon kuitenkin, että asuminen on varsin mukavaa. Erityisesti takan saaminen kotiin on loistojuttu. Melkein mikään ei ole mukavampaa kuin takan edessä istuskelu ja liekkien tuijottelu."

Nyt on Merikonttikodissakin (huom! nimi on isolla M-kirjaimella) asuttu jo kolme vuotta. Jossain vaiheessa Merikonttikodista kenties tulee kesäkotimme ja Seven Seasin condostamme talvikotimme. Sen aika näyttää.

Ei kommentteja: