Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Lehtikatsaus

päivis: Jokunen päivä sitten Hesarissa oli toimittaja Marko Junkkarin kolumni, jonka otsikossa kyseltiin, "miksi Kelan pääjohtaja on aina keskustalainen". Kysymyksen Junkkarille oli esittänyt hänen aiemmin haastattelemansa japanilainen tutkija, joka on keksinyt väitöskirjansa aiheeksi Suomen Kelan.

Junkkari totesi, että Kelaa on tosiaan jo 62 vuoden ajan johtanut keskustalainen. Minulle tämä oli uusi tieto. Varmaan aika monella muullakin on laillani heikot tiedot poliittisista virkanimityksistä. Kelan pitkä keskustalainen kausi on silti varmaan poikkeuksellinen. Ihme, ettei edes sitä ole tullut tiedostettua.

Nyt Liisa Hyssälän jäädessä eläkkeelle seuraavankin johtajan uskotaan olevan pääministeripuolueen edustaja. Huolimatta siitä, että Juha Sipilä on tiukasti ottanut kantaa poliittisiin virkanimityksiin. Hänen mukaansa ne eivät ole enää tätä päivää. Kelan kohdalla Sipilän kuitenkin uskotaan lipsuvan. Junkkari paljasti, että uusi pääjohtaja olisi keskustalainen Maria Kaisa Aula.

Tänään päivän Hesaria lukiessa huomasin työpaikka-sivuilla ilmoituksen, jossa Kansaneläkelaitokselle haetaan uutta pääjohtajaa. Ajattelin, että ei voi olla totta. Jos Marko Junkkarin toteamus Aulan valinnasta pääjohtajaksi pitää paikkansa, on törkeää, että kansalaisia kusetetaan laittamalla kyseinen ilmoitus lehteen. Ihan kuin sillä voitaisiin hämätä tosiasiaa, että poliittisten virkanimitysten aika ei todellakaan ole vieläkään ohi.

Olisi mielenkiintoista tietää, minkä verran Kela saa hakemuksia. Jos valinta on jo tehty, kuka viitsii edes hakea? Maria Kaisa Aulan lisäksi. Tällä kertaa taidan seurata mielenkiinnolla tämän työpaikan täyttämistä.

Ei kommentteja: