Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Roskien ja jätteiden keräily osa 2

jormas: Toissapäivän kirjoituksessa lupasin roskien ja jätteiden keräilyasiablogiin jatkoa. Joten olkaa hyvät. Kun päivis kyseisen päivän iltana tuli Niilon kanssa iltalenkiltä, oli viesti minulle: "Usko tai älä, niin lähes samaan paikkaan on tuotu roskia lisää!"
Roska- ja jätekuorma lähdössä etsimään omistajaansa
Täytyy myöntää, että kyllä kiukutti, joka ei aamuun mennessä ollut lainkaan laantunut. Entisellä tarmolla, mutta vieläkin päättäväisemmin olin yön aikana päättänyt, että käännän vaikka joka ikisen roskan peräkärrykuormallisesta ympäri saadakseni johtolangan mistä jätteet on Soiniityntien sillanpieleen tuotu. Jos tulosta ei olisi syntynyt, olin valmis seuraavaksi päiväksi siirtämään liikuteltavan kameravalvontamme vahtimaan kotitietämme.

Ahkeruus ja tarkkuus kuitenkin palkittiin ja pääsin yhteen osoitteeseen kiinni Vantaan Varistossa. Joten sinne. Ensin menin viereiselle tontille ollen varma, että kyseessä on oikea kohde, sillä paikalla oltiin juuri purettu talo. Työmaalla ei ollut ketään ja jätin jo kaivinkoneen kylkeen lapun: "Jos ei roskien tuominen Tuusulaan Soiniityntielle lopu, teen ilmoituksen ympäristörikoksesta." Pois lähtiessäni kadulla mies katseli touhujani ja menin juttusille. Hän kuunteli tarinaani todeten, että tältä työmaalta ei kyllä ole vielä lähtenyt kuormaakaan, mutta tuossa viereisellä kiinteistöllä on ollut hieman sen sorttista liikennettä, josta puhut, joten käypä siellä.

Kuinka ollakaan. Kirveskujan omakotitalon ikkunan takana on
samoja tuoleja kuin Soiniityntielle tuodussa jätekuormassa
Ja minäpä kävin, kun tarkistuksen jälkeen osoitekin oli viimein oikea. Pitkän jäljittämisen jälkeen sain selville omistajat yhdestä kiinteistöllä olleesta sähköpostitulosteesta. Tosin varmasti omistajuus olisi selvinnyt monellakin tavalla, sillä ovet olivat autotallin kautta avoinna koko taloon. Illalla sitten keskustelin omistajien kanssa puhelimitse aina Espanjaan saakka. Heidän nimensä, kuten kiinteistön osoitteenkin jätän ainakin toistaiseksi mainitsematta, sillä he ovat tapahtuneeseen käytännössä syyttömiä, vaikka lain edessä saattaisi olla toisinkin. Sillä kiinteistön tai maan omistaja on vastuussa maillaan olevasta jätteestä.

Tänään selvittelen asiaa lisää ja katson mitä sanoo siivousfirma http://www.muuttoskipper.fi/, jonka Facebook-sivuja on päivitetty viimeksi viime vuonna. Joka tapauksessa kyseinen yritys on hoitanut omakotitalon siivouksen, joten katsotaan mitä kerrottavaa heillä on minulla ja minulla blogissa parin päivän kuluttua.


Ei kommentteja: