Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Metsässä huutajat

päivis: Metsässä liikkumista suositellaan usein tapana rauhoittua ja purkaa stressiä. Metsää on jopa verrattu kirkkoon ja kirkossahan ollaan yleensä hiljaa. Paitsi virrenveisuun ja ääneen rukoilemisen aikana. Itsekin mielelläni olen hiljaa, kun liikun metsässä. Tosin en oikein osaa olla täysin hiljaa sielläkään. Tapanani on lauleskella tai vähintään hyräillä metsäpoluilla kulkiessa tai marjoja poimiessa. Sitä kyllä teen joskus melkein nolouteen asti myös ihmisten ilmoilla.

Mutta kun mikään ei ole pysyvää, ei metsäkään enää kohta ole hiljaisuuden ja rauhoittumisen paikka. Sinne voi mennä huutamaan. Näin ainakin väitetään Hesarissa olleen artikkelin mukaan. Jos stressaa niin siitä vain metsään huutamaan. Voihan se olla, että huutaminen auttaa. Karjaisen itsekin helposti, jos sattuu tai huomaan vaikka lähellä piti -tilanteen. Mutta ei ole kyllä aikaisemmin tullut mieleenkään lähteä metsään huutamaan, jos joku asia elämässä on poskellaan.

Kuva Lohjan Vivamon metsästä viime syksyltä. Vivamon
metsiin moni menee rauhoittumaan muun muassa
siellä järjestettävien retriittien yhteydessä. Stressiä kun
voi purkaa myös olemalla täysin hiljaa. Ei ole pakko huutaa.
Tänään huomasin Hesarin mielipidepalstalta, että en ole yksin ajatukseni kanssa siitä, että metsään ei sovi mennä metelöimään. Mielipidekirjoittaja perusteli näkemystään vielä paremmin kuin minä, jolla ensimmäisenä tulivat mieleen metsän asukkaat, eläimet. Mitähän ne mahtavat ajatella tai tuntea, kun metsään tulee joku stressaantunut kaupunkilainen ja alkaa huutaa. Kirjoittaja totesi, että metsässä huutaminen tuntuu tavallisesta maallikosta järjettömältä. Allekirjoitan tuon.

"Kuka pitäisi siitä, että marja- ja sienimailla kulkisi stressiään purkavia, kirkuvia ihmisiä", kirjoittaja kysyi.

Kirjoittaja huomauttaa, ettemme tosiaankaan ole tottuneet luonnossa kuuluvaan huutoon. Jos sellaista kuuluisi, kuulija uskoisi, että jollain on hätä. Huutajan luulisi olevan eksyksissä tai huudon syyksi voisi uskoa loukkaantumisen. Siinä sitten huutoa kuullut nopeasti näppäilisi kännykkään numeron 112, jotta apua saataisiin paikalle. Ehkä stressiä siis kannattaa yrittää vähentää jollain muulla konstin.

Ei kommentteja: