Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Lisää merikontteja Jokilaaksoon

Saunakontista kaikki alkoi.
päivis: Tällä eläkejaksolla ei ole ollut ainuttakaan päivää, johon olisi pitänyt keksiä jotain tekemistä vain siksi, ettei turhautuisi. Jostain syystä pientä puuhaa on ollut tarjolla etsimättäkin. Tällä viikolla tekemistä ovat tarjonneet esimerkiksi merikontit. Niitä on nyt pihassa viisi, kuudes tulee ensi viikolla.

Eilisen aikana saimme pihaan 12 betonipalkkia, joista kahdeksan aseteltiin kahteen kerrokseen alustaksi kahdelle isolle merikontille. Olemme ynnänneet tulevaa varastojen tarvettamme ja keksimme siihen ratkaisuksi merikontit. Kuinkas muutenkaan.

Toinen konteista, vanha ja vähän ruosteinen, tuli tänään rekan kyydissä pihaan - Soiniityntien tulvaa uhmaten. Kuski hieman empi perille ajamista, mutta perääntyäkään ei oikein voinut, vaikka Tuusulanjoen vesi oli noussut tielle sillan molemmilla puolilla. Ruskehtava tulvavesi peitti paikoin tehokkaasti tielinjan.

Vaikka Jokilaakson piha on suuri, tuntuu se silti pieneltä, kun rekan pitää päästä kääntymään, jotta merikontin saa nostettua paikoilleen. Onnistuihan se silti, vaikka kuskin piti hieman jyystää ja näkemistä estäviä pajunoksia piti karsia pois. Sen verran kova urakka se oli, että rekkamies ensin kieltäytyi tuomasta meille toista konttia ensi viikolla. Jorma keksi siihen ratkaisun, johon kuski tarttui.

Kuski nostaa merikontin täysperävaunusta nupin kyytiin väljemmillä vesillä ja pääsee näin ajamaan meille lyhyemmällä kalustolla. Tämä tapahtuu tiistaina.
Nyt ollaan voiton puolella, kun rekka on saatu käännettyä kontin alas laskemista varten.
Olin mielessäni suunnitellut Jormalle syntymäpäivälahjaksi suurkuvatulostetta, jonka voisi teetättää meidän näkökenttäämme jäävän kontin pitkälle seinälle. Jouduin tänään paljastamaan idean Jormalle, joka rupesi ideoimaan seinään graffitia tai jotain muuta maalausta. Googlettamalla löytyi firma, joka on tehnyt eduskuntatalon julkisivun peittävän kuvatulosteen eduskuntatalon seinästä. Odotamme nyt sieltä tarjousta kuvasta, jolla voisimme peittää kieltämättä hieman karun merikontin pitkän seinän.

Ei kommentteja: