Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Lentokenttähotellin ja Bangkokin kautta kohti Jokilaaksoa

jormas: Eilen oli tosiaan niin huono nettiyhteys Bangkokin lentokenttähotellissa, että kirjoitin yrittäväni aamulla lentokentältä uudelleen tai sitten Moskovasta tai vasta Suomesta.... Nyt olemme sitten Moskovan kentällä odottamassa jatkolentoa Helsinkiin ja nettiyhteyskin on aivan kelvollinen.

Me lähdimme tosiaan eilen aamulla Jomtien-Pattayalta linja-autolla Suvarnabhumin lentokentälle, josta jatkoimme varaamamme hotellin pikkubussilla kahdeksi yöksi muutaman kilometrin päässä kentästä sijaitsevaan hotelliin. Olemme pitäneet meille sopivana ja mukavana, että hotelli on jotenkin käypäsen matkan päässä lentokentän ja Bangkokin välisestä junaradasta, sillä siinä on matkustaa reippaasti yli kymmenen miljoonan ihmisen kaupunkiin ja jatkaa ilmajunalla ihmisenä paikallisten ihmisten joukossa.

Hotelli oli oikein kelvollinen hintoineen, huoneineen, aamupaloineen kuljetuksineen, uima-altaineen ja ystävällisine henkilökuntineen, vaikka sitä oli netissä haukuttukin. Hotelli oli remontoitu pari-kolme vuotta sitten, joten kohtuuhintainen, hyvä valinta, varsinkin jos haluaa piipahtaa Thaimaan pääkaupungissa. Mitään asiaa ei meillä sinne ollut. Kunhan kierrettiin China Townissa, jonne pääsee hyvin metrolla. Sieltä menimme joelle, jossa jokunen väli pitkin vettä reittiveneellä. Pitkähäntäisellä jokiveneellä retkeä voi suositella, vaikka se meiltä jäikin tällä kertaa. Jokivenesatamaan pääsee ilmajunalla aivan viereen, joten reissu sopii kaikin tavoin myös hieman kehnommin jaloillaan liikkuvillekin.

Moskovan lennosta on pakko sanoa, vaikka olenkin varsin isänmaallinen suomalainen, että vaikea oli löytää Russian Airlinesin yli 400-paikkaisesta koneesta jotain, joka olisi huonommin kuin Finnairilla. Boeing 777 toi tyylikkäästi Moskovaan, jossa nyt odottelemme jatkolentoa Helsinkiin. Jopa kosteuspyyhkeet olivat isompia ja pehmeämpiä. Kuulutukset tulivat ensin kotimaisella kielellä venäjäksi ja perään englanniksi. Toista se on valtionyhtiömme Finnair, joka sanoo toisella suupielellä, että "lennä suomalaisin siivin" ja toisella suupielellä, että "vähennämme suomenkielisiä kuulutuksia".

Ei kommentteja: