Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Bangkokin lentokenttähotelli, osa 1

jormas: Tämä ja huominen blogi käsittelevät matkustusvaihtoehtoa, että Suomeen Thaimaasata palatessa onkin yöt tai useamman lentokenttähotellissa. Aika moni suomalaisen tätä meiltäkin Pattayalla kyselee ja moni käyttääkin, joten tässä meidän ensi kerran kokemuksia vaihtoehdosta.

Jo jonkun kerran tai reissun on siis ollut mielessä, että kuinkahan helppoa tai vaikeaa on Suomeen lähtiessä olla yö Bangkokin Suvarnabhumin lentokenttää lähellä hotellissa. Se on välillä hyvinkin tarpeellinen vaihtoehto, sillä Finnairin aamukone lähtee aamulla yhdeksän maissa, joten siihen ei Pattayalta ehdi käytännössä kuin taksilla.

Lentokentälle matkustustavaksi valitsimme Jomtien Pattayalta lähtevän ilmastoidun bussin, joka maksaa alle kolme euroa. Lippu kannattaa käydä ostamassa bussiterminaalista edellisenä päivänä, jolla varmistaa kyydin haluamaansa vuoroon.

Hotelliksemme valitsimme  http://www.convenientresort.com/, joka kuvissa on paljonkin paremman näköinen ja oloinen. Hotelli ei ole edes halvimmasta päästä, sillä yö valitsemassamme huoneessa maksoi 30 euron paikkeilla veroineen. Meillä hotellin valintaan vaikutti se, että halusimme hotellille ja hotellilta olevan lentokenttäkuljetuksen, jota emme kuitenkaan varanneet.

Lisäksi olemme hotellissa kaksi yötä tarkoituksena olla päivä Bangkokissa. Sinne menemme mennen tullen junalla (BTS Sky Train). Sillähän pääsee kentältä http://www.bangkokairporttrain.com/suoraankin, mutta me halusimme hypätä kyytiin matkan varrelta, joten hotellimme piti olla korkeintaan kolmen kilometrin päässä jostakin Sky Train -asemasta. Huomenna tiedämme kertoa kuinka kaupunkipäivämme yli 10 miljoonan asukkaan kaupungissa sujui.

Blogikuvat auttavat löytämään lentokentältä paikan, josta meidän, mutta myös monien muiden kuljetukset hotellille lähtevät. Kyseessä on kerros 2 ja portti 4. Meillä ei tosiaan ollut mitään varausta kuljetukselle, vaan esitimme puhelimessamme olleen hotellivarauksen lentokenttävirkailijalle. Joka otti radiopuhelimellaan yhteyttä jonnekin ja sanoi, että 15 minuuttia, odottakaa tässä (Wait here). Ilman kielitaitoa hommasta selviää aivan oivalla tavalla.

Vartin kuluttua tuli toinen virkailija, jolla oli arvatenkin hotellista saatu lista tulijoista, jossa oli päiviksenkin nimi. Linnunteitse 4-5 kilometrin matka ilmastoidulla hotellin pikkubussilla kesti vartin verran. Mitään ei meidän tapauksessamme olisi hotellikuljetuksesta tarvinnut maksaa, mutta annoimme kuljettajalle parin euron verran bahteja.

Mukaan mahtui mukava pieni yksityiskohta, kun liikennevaloissa kuljettajamme osti jonkun onnenamuletin liikenteen välissä puikkelehtivalta kauppiaalta. Sitä peiliin ripustaessaan hän hiljentyi asianmukaiseen rukoukseen. Ajattelin siinä hetkessä kuulemaani tarinaa suomalaisesta papista ja bussikuskista, jolle Pietari lupasi taivaspaikan papin sijaan. Papin kysyessä perusteluita, vastasi Pietari, että kun sinä saarnaat, kaikki kuulijat nukkuvat, mutta kun bussikuski tekee työtään, niin kaikki matkustajat rukoilevat. Ajattelin että tässäkin asiassa on palvelu täällä parempaa kuin Suomessa, kun bussikuskikin rukoili ehkä meidänkin puolestamme.

Ei kommentteja: