Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. lokakuuta 2015

Eläkepäiviä Thaimaassa

päivis: Osa-aikaeläkettä ei oikein osaa pitää eläkkeellä olona, koska muutaman viikon päästä edessä ovat taas työviikot. On kuin olisi lomalla. Kun osa-aikaeläke tarkoittaa minun tapauksessani 60 prosentin työaikaa, seuraava "loma" on tavalliseen työtahtiin verrattuna suhteellisen lähellä. Mutta nyt ollaan kuitenkin vasta ensimmäisen kuuden viikon eläkejakson alkupäässä. Ensimmäinen eläkeviikko on takana ja vajaat viisi viikkoa edessä päin.

Olen päättänyt, että Thaimaassa pitää eläkeläisenä tehdä muutakin kuin vain istuskella aurinkovarjon alla meren rannalla tai oman kotitalon altaalla. Kieltämättä sekään ei ole hullumpi vaihtoehto, mutta jotain tekemistä eläkkeellä ollessa pitää olla. Vielä en osaa sanoa, mitä se tarkalleen tarkoittaa. Pitää tietysti ottaa huomioon, että osan tulevista osa-aikaeläkeviikoista ja myöhemmin eläkkeestä vietän kotimaassa. Taksihommiakaan en ole unohtanut, vaikka korttia varten hankitut opit ovatkin vähän päässeet ruostumaan.

Tänään oli aika leppoisa eläkepäivä. Ajelimme Honda Phantomilla Pattayan puolelle. Ensin poikkesimme tsekkaamassa vihjeen kuntosalista, joka löytyi läheltä tuttua Jomtienin saunaa. Paikka näytti hyvältä. Päivämaksukaan, noin neljä euroa, ei ole paha.

Matkan varrelle osui myös jokunen moottoripyöräliike. Olen ajatellut ostaa oman pyörän, kun Seven Seas joskus valmistuu. Valintani on kohdistunut vielä tällä hetkellä 110-kuutioisena myytävään Honda Zoomeriin. Ensi vuoden mallin pitäisi olla jo 125-kuutioinen. Kuten kuntosalin, pyöränkään hinta ei ole paha. Tosin lisäkuutiot saattavat vähän nostaa hintaa.

Varsinaisesti läksimme Pattayalle käydäksemme kaupassa, jota kutsumme kiinalaisten romukaupaksi. Kuten kuvasta näkyy, siellä on loputtomiin kippoja, kuppeja ja muuta rompetta myynnissä. Kauppaa on laajennettu lähivuosina ja valikoima sen kun laajenee. Kiinalaisten romukauppa ja venäläisten romukauppa ovat kaksi paikkaa, jotka ainakin minulle ovat "must", kun täällä käydään.

Omat koirat piti tietysti myös käydä katsomassa. Kutsumme niitä omiksemme, koska tavallaan löysimme ne hylätyn rakennustyömaan pihapiiristä ja neuvoimme paikan Gerrylle. Hän leideineen käy nyt päivittäin ruokkimassa ja juottamassa koiraperheen. Viimeisimmästä pentueesta taitaa jäljellä olla enää vain yksi. Oletamme, että Gerry on löytänyt pennuille kodit. Ainakin hän on Facebookissa kehunut pentujen vanhempien hyväluonteisuutta. Siinä ei todellakaan ole yhtään liioittelua. Nyt pentujen tulo on loppu, sillä Gerry käytti äitikoiran viime viikolla steriloitavana. Tästä olemme erityisen ilahtuneita.

Ei kommentteja: