Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. toukokuuta 2015

Lintuja ja muita lentäviä

päivis: Västäräkki saapui Jokilaaksoon hyvissä ajoin, vaikka kesään tuntuu olevan päivä päivältä pitempi aika. Hyvä kun tämä yksi kesän tuojista ei erehtynyt tulemaan huhtikuussa, vai oliko se jo maaliskuuta, kun moni luuli, että tästä se kevät alkaa. Sen jälkeenhän tuli vielä luntakin.

Västäräkki on ainakin vielä poikamies. Muita lajitovereita ei ole näkynyt. Olen nyt seurannut sen puuhia lähes silmä kovana (olen voinut seurata, koska olen lomalla), sillä jostain syystä se on päättänyt ottaa haltuunsa autojen katot. Myös Kuuauton katolla se usein keikuttaa pyrstöään.

Jorma ajelee enimmäkseen Kuuautolla ja Suzukilla, eikä ole mottiskaan västäräkin touhuista. Minua pääsääntöisenä Smartin käyttäjänä sen sijaan nyppii se, että lintu pitää autoa myös käymälänään, ulkohuussinaan. Sunnuntaina kun läksimme autolla, minun piti ensin puhdistaa sivuikkunat, auton keula, apumiehen puoleinen ovi ja molemmat sivupeilit, jotta kehtasin lähteä ajelemaan ihmisten ilmoille. Smartin kangaskatossakin on valkoisia jätöksiä, mutta niitä en putsannut. Pelkäsin, että menee sotkuisen näköiseksi koko katto. Toivoin, että kun kerran vähän väliä sataa, niin jos voisi sataa välillä niin kovaa, että katto puhdistuisi.

Västäräkki siis tuli, mutta ei kuitenkaan tuonut kesää. Jonkinlainen kesän merkki taitaa sen sijaan tänä vuonna olla se, että lentokoneet eivät ole pariin päivään laskeutuneet Myllykylän yli. Radiosta kuulimme, että yksi Helsinki-Vantaan kiitoradoista on kesän ajan kolmisen kuukautta remontin alla ja se vaikuttaa tietysti koneiden laskuihin ja nousuihin. Ilmeisesti kyse on juuri meidän ohitsemme laskeutuvien koneiden käyttämästä kiitoradasta. Jossain muualla on sen sijaan tiedossa lisääntyvää lentoliikennettä ja meluakin.

Nämä mahtavat DHL:n rahtikoneet eivät ilmeisesti toistaiseksi laskeudu
Jokilaakson ohi arkiaamuisin. Eräänlainen kesän merkki siis tämäkin.
Me emme lentoliikenteestä ole olleet ollenkaan pahoillamme. Koneethan eivät laskeudu Jokilaakson yli. Näemme vain niiden sivuprofiilit ja välillä arvuuttelemme, mistä kaukaa mikäkin kone saapuu.

Joskus ennen vanhaan väitettiin, että lentokoneistakin tiputettiin matkan aikana käymäläjätteet samaan tapaan kuin junista. Käytännössä se ei kai edes olisi mahdollista. Ellen olisi varma, etteivät lentokoneet tiputtele jätteitään ilmaan, olisin kerran saattanut uskoakin, että näin kuitenkin tapahtuu. Soiniityntien sillan pielestä löytyy aina silloin tällöin monenlaista roskaa. Jokin aika sitten löysin sieltä paperin, josta pystyi päättelemään, että roska oli lähtöisin Turkin Istanbulin lentokentältä, tarkalleen sanottuna sen VIP-matkustajille tarkoitetusta loungesta.

Ei kommentteja: