Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 1. toukokuuta 2015

Jokilaakson elämää

jormas: Minulle on nuoruuden vappuaatoista yhdenlainen muisto oli kaiken. Sama kuin juhannuksesta ja uudenvuodestakin. Niinä päivinä sai olla ikään kuin enemmän luvan kanssa tolkuttomasti juovuksissa. Hauskuutta lisäsi, että niin oli moni muukin.

Pikkulampeemme virtaa vettä menosta metsäpurosta.
Oikealla Rabbit Island ja lammen takana Duokoti.
Vappu on monelle toiveita täynnä olevassa ajankohdassa. Toisin kuin pääsiäinen, joka on kevättalvea ja toisin kuin juhannus, joka on keskellä kauneinta kesää. Vappuna ei monen mielestä ole enää talvi eikä pitäisi olla kevätkään. Vaan pitäisi olla kesä, vähintäänkin orastavana. Ja sitähän se onkin, joskin Itä-Suomi näytti saavan eilen aattona parhaimmillaan 25 senttimetriä vitivalkoista lunta.

Me olemme keränneet nyt ensi kerran vapun korvilla  koivusta mahlaa, josta näyttääkin päivän Hesarin mukaan tulevan hittituote: http://www.hs.fi/kotimaa/a1430370728407. Tänä aamuna söimme aamupuuron, jonka päivis oli keittänyt mahlaveteen. Ehkä se oli saman makuista kuin ilman mahlaakin, ehkä ei. Meistä se oli hyvää, sillä sitä oli terästetty marjoilla ja naapuriniityn mehiläisten pihastamme varastamalla Himalajan balsami hunajalla.

Meillä on vieressä valaistu kunto- tai nykyisin ehkä jo enemmän luontopolku, jonka ahkerimpia kiertäjiä on päivis oman personal trainerinsa kanssa. Niilo-koira onkin siihen tehtävään oiva kaveri, joka tosin ei taida paljon päiviksen kunnon hoitamisesta perustaa. päivis lienee sille tässä tapauksessa tärkeä vain siksi, että ilman häntä ei ole luontopolulle juurikaan asiaa. Mitä nyt minun kanssa joskus.

Polkua reunustaa valaisimet, joissa on alumiiniset kuvut. Viikkotolkulla on tikka nähnyt tarpeelliseksi hakata nokallaan kyseisiä kupuja. Ääni kuuluu puolen kilometrin päähän kirkkaana yli monipuolisen linnunlaulun. Ehkä joku tässä asiassa minua tietävämpi valaisee miksi tikka niitä hakkaa.

Viime kesänä perustamamme kurpitsakukkula on sekin saanut kevään myötä uusia eläjiä. Luin nimittäin, että meillä elää parikymmentä erilaista rapalperilaatua. Joten kevään ensimmäiset kukkulalle istutetut ovat rapalpereja, joista yksi on kevään varhainen early-laatu.

Ehkä nimeämmekin paikan rapalperikukkulaksi, kunhan näen kuinka verottajan mielestä maanviljelijä jormaksen emäntä-päivis niitä kesän mittaan hyödyntää.

Ei kommentteja: