Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen vappu Merikonttikodissa

päivis: Vaikka olemme asuneet jo melkein kaksi vuotta Merikonttikodissa, on tämä ensimmäinen vappumme täällä, sillä vuosi sitten olimme Thaimaassa. Kuinka vappua sitten merikonteista rakennetusta pientalossa vietetään? Eipä juuri mitenkään.

Töistä livahdin kotiin jo kahden jälkeen. Tai ei sitä livahtamiseksi oikein voi kutsua, sillä kaikki muut olivat lähteneet jo ennen minua. Aikaa vappuaaton valmisteluun olisi siis ollut vaikka kuinka. Mutta eipä ole serpentiinejä, ei ilmapalloja, eikä simaakaan. Kaksi tippaleipää sentään söimme TV:stä nauhoitettua ruotsalaista poliisisarjaa katsellessamme.
Vappuna pitäisi tietysti kuvituskuvana olla vaikka ilmapalloja, mutta kun
sellaista ei omissa kansioissani ole, niin kelvatkoon nämä napit vappukuvaksi.
En usko sen olevan ikäkysymys, ettei vapun aatto jaksa innostaa. Sen verran olen vappuja käynyt ihmisten ilmoilla ihmettelemässä, että tiedän kaikenikäisten osaavan ottaa ilon irti tästä työläisten ja ylioppilaiden juhlasta. Niinhän vappua ainakin ennen vanhaan kuvailtiin. Tuo määritelmä tietysti jättää osan väestä juhlakansan ulkopuolelle. Lapsetkin.

Vapun mahdollinen viehätys ainakin minulla perustuu paremminkin siihen, että juhla osuu vuodenaikaan, jolloin luonto taas herää. Tosin tällä kertaa pitää jättää huomiotta se, että Keski- ja Itä-Suomeen satoi viime yön aikana paksu lumipeite. Jo jonkin aikaa iltaisin ulkona on kuulunut mahtava lintujen laulu. Varmaan ne laulavat muinakin vuorokauden aikoina, mutta jostain syystä sen huomaa parhaiten illalla.

Mutta takaisin otsikkoon ja vapun viettoon Merikonttikodissa. Mitä muuta täällä kevään juhlan aattona ajatellaan kuin ruotsalaisen TV-sarjan juonen käänteitä? Mietitään, milloin seuraavan kerran pitää hakea vettä säiliöön. Jo tulevana viikonloppuna vai vasta ensi viikolla? Tai joko kompostoivan Mulltoa-ekokäymälän säiliö pitäisi käydä kippaamassa kompostoriin? Komposti onkin jo lähtenyt talven jäljiltä mukavasti käyntiin. Kovin arkisia tuntuvat ajatukset olevan. Ikkunatkin kaipaisivat pesua.

Ei kommentteja: