Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Alaston Adonis

jormas: Englannissa ollessani tuli käytyä monessa pubissa. Jo pelkästään Lontooseen mahtuu monenlaista erikoisuutta. Yksi mainosti itseään maailman likaisempana ravintolana ja niin edelleen. Mutta vain yksi on jäänyt erityisesti mieleeni.

Siellä istuessani joskus naisten saniteettitiloista tuli ulos yksi tai useampikin nainen, jotka käyttäytyivät oudosti. Joku saattoi olla aivan punainen kasvoiltaan, joku totinen, joku niin suuttunut, että käveli sieltä suoraan ulos, joten pöytään saattoi jäädä drinkki ja syömätön ateriakin. Mutta useimmat tulivat tirskuen tai hymy kasvoillaan. Joskus myös kilkahti kello ravintolatiloissa, jota sitäkään en ymmärtänyt. Alussa luulin, että se ilmoitti tarjoilijoille jonkun annoksen valmistumisesta. Olin kuitenkin väärässä.

Kanta-asiakkaat jaksoivat tätä ihmetystä seurata kuukaudesta toiseen ja minuakin se alkoi kiinnostaa siinä määrin, että kysyin syytä joidenkin naisasiakkaiden outoon käyttäytymiseen toiletista tullessaan. Sillä lähes kaikki tulivat intiimitiloista kuitenkin aivan normaalilla tavalla takaisin pöytiinsä ja kuka minnekin. Pubin pitäjä teki kohdallani poikkeuksen, kun olin tullut niin kaukaakin ja vei minut kurkkaamaan ihmetystä ja huvitusta aiheuttavaan naisten wc-tilaan.

Siellä oli seinän vieressä ihmisen kokoinen alaston Adoniksen patsas, jonka strategisten paikkojen edessä oli huomattavan suuri viikunanlehti huomattavan suurilla saranoilla. Ja kun toiletissa ollut nainen nosti kyseistä lehteä, kilkatti kello salissa ja lehden alla, miesten vehkeiden tilalla oli englanninkielinen teksti: "Olette juuri soittaneet kelloa ravintolasalissa."

Ei kommentteja: