Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Merikonttikoti

jormas: Kuten päivis kirjoitti, elämää Merikonttikodissamme on kesällä takana kaksi vuotta. Ja viiden vuoden rakennusluvasta on käytetty kolme vuotta.
Testaamisessa ja kehitystyössä asumismuotomme kanssa olemme siis päässeet vähintään hyvään alkuun. Testaaminen luonnollisesti jatkuu omakohtaisesti niin kauan kuin Duokodissa asumme. Ja samalla kun itse ikäännymme, tulee testattavaksi sekin miten asumismuoto soveltuu senioreille, joita kutsutaan myös ikäihmisiksi.

Kuva ei ole Duokodistamme vaan netistä otettu ilman lupaa
Koska kotimme on aidosti liikuteltavissa siten, että jos aamulla nostamme sen täysperävaunullisen rekka-auton kyytiin, on se vuorokauden sisällä asumiskunnossa käytännössä missä tahansa Suomen kolkassa. Joten emme tosiaankaan ole sidottu Jokilaaksoomme. Tällä hetkellä käymme kuitenkin neuvotteluja Tuusulan kunnan kanssa, jos voisimme jatkaa testaamista samassa paikassa, sillä Jokilaakso on siihen oiva paikka monellakin tavalla.

50 m2 kotimme on eristetty sisäpuolelta SPU-eristeellä, joka onkin osoittanut hyväksi ratkaisuksi. Parin, kolmen vuoden ajan olemme käyneet myös aika tavalla kunta- ynnä muita viranomaisneuvotteluja asumismuodon juurruttamiseksi Suomeen. Siis sellaisen, joka olisi enemmän kuin kesäkäyttöön tarkoitettu, mummonmökkimäinen siirtolapuutarha-asunto, mutta vähemmän kuin vankoille perustuksille tehty omakotitalo.

Tähän saakka saatujen kokemusten perusteella voisi sanoa, että eniten hämmennystä aiheuttaa merikonttimainen ulkonäkö. Vaikka on mitä materiaalia kuvineen mukana neuvotteluissa ja esittelyissä, näyttää valitettavan usein siltä, että mukana on myös Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä ja hänen kaatopaikan reunalle sijoitettu peltihökkelinsä. Tästä visiosta on liian monen kovin vaikea päästä eroon, jota kuvaa hyvin päiviksen eilisessä blogissa mainitsema monen kysymys, että "onko teillä ikkunoita".

Samoin on laita tämänkin kuvan kanssa
Jos jatkamme koekäyttöä, kehitystyötä ja asumista Tuusulan Jokilaaksossa, on seuraava vaihe tehdä 25 m2:n toinen kerros yhdestä kontista ja vuorata se ulkoapäin esimerkiksi lehtikuusirimoituksella. Sillä tavalla saisimme myös sisäleveyttä ainakin 30 cm lisää ja aivan toisen ulkonäön. Ehkä silloin tulee vuorattua myös nykyinen alaosakin.

Ajatus on samalla testata aurinkopaneeleja asunnon kokoon nähden merkittävällä määrällä. Ehkä teemme myös kaivon ja mahdollisten uusien asetusten mukaisen jätevesien käsittelyjärjestelmän.

Ei kommentteja: