Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 7. helmikuuta 2015

Koulunkäyntiä ulkona Vantaalla

päivis: Hesari uutisoi tänään, että vantaalaisen koulun 1.-3. luokan oppilaat joutuvat käymään viikon koulua ulkona. Tämä johtuu homeisten luokkatilojen puhdistuksesta. Suurempi uutinen varmaan onkin se, että koulua käydään viikko ulkona. Koulujen homeongelmat sen sijaan ovat jo vuosikaudet olleet niin tuttua uutisaihetta, ettei niistä kai enää juuri edes ole uutiseksi.

Kuten arvata saattaa, joku äiti jo ennätti älähtää saman lehden yleisönosastolla, kun kotiin oli tullut ilmoitus ulkokoulusta. Älähdyksessä toki oli paljolti myös katkeruutta koulutilojen huonoa hoitoa kohtaan, mutta ei ulko-opetuskaan tuntunut oikein saavan ymmärrystä.

Oppilaiden pitäisi minun mielestäni käydä enemmänkin koulua ulkona. Pois sisätiloista. Onhan meillä Suomessa jopa muutama päiväkoti, jossa lapset ovat kaiket päivät ulkona (ehkä päiväunia lukuun ottamatta). Ruokailutkin hoidetaan ulkosalla. Ulkopäiväkotien suhteen emme edes ole olleenkaan edelläkävijöitä, paremminkin perässä hiihtäjiä.
Etsin Googlesta kuvia koululaisista ulkona ja löytyi tämä herttainen vanha kuva.
Kun luin tuon Vantaan koululuokkia koskevan uutisen, ajattelin heti että hyvä. Hienoa, että oppilaiden ei tarvitse yhteen viikkoon istua kököttää koululuokassa. Pelkkää ulkoilua viikko ei kuitenkaan ole. Opettajat ovat jutun mukaan suunnitelleet monenlaisia vierailuja eri kohteisiin. Päinvastoin kuin vanhemmat, luulen oppilaiden olevan innoissaan. Itse muistan muinaisilta kouluvuosiltani, että kaikenlaiset poikkeukset tavanomaisiin koulutunteihin olivat tosi tervetulleita.

Nyt kun olen itse tehnyt seisaaltani töitä ja kotona syönkin seisaaltani, arvostan entistä enemmän asioita, joissa pääsee välttämään istumista. Työmatkat kuitenkin sujuvat edelleen istuen, vaikka osan matkasta kuljenkin nykyään bussilla.Ei kommentteja: