Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kyllä minä niin mieleni pahoitin..

jormas: Kyllä minä tosiaan eilen niin mieleni pahoitin kaikkien isien puolesta. Tosin en ennen eilistä edes osannut tiedostaakaan moista ongelmaa ilman Päivi Räsästä. Joten siunattuja olkoon kaikki kristilliset demokraatit. Amen.
Eilinen päivä toi nimittäin netin välityksellä tietooni, että jonkun aloitteesta huolimatta sisäministeri Räsänen ei aio esittää isänpävää viralliseksi liputuspäiväksi, vaikka äitienpäivä sellainen onkin.
Käytännössähän tämä taitaa tarkoittaa, että valtion virastoilla on annetun asetuksen mukaan edelleen velvoite liputtaa äitienpäivänä, mutta ei isänpäivänä. Muutenhan kansa kellä tanko on, saa liputtaa itselleen tärkeinä juhlapäiväna kuten tykkää.
Toinenkin epäkohta tässä on, sillä äitienpäivänä juhlitaan monikossa kaikkia äitejä, mutta isänpäivänä yksikössä kai vain yhtä isää. Arvotaanko hänet joka vuosi tai kuinka etiketti menee, ei ole tiedossani.
Mutta tämä on kuitenkin aivan selvä ja räikeä epäkohta, jossa selvästi on tasa-arvoa loukkaavaa syrjintää. Ja kun pikkusieluja on isissä ja äideissä, niin eiköhän tästäkin ministeritason elämä vielä jossain saada aikaan.
Sopasta puuttuu nimittäin ainakin vielä niin sanottujen sukupuolineutraalien vaatimus omasta liputuspäivästä. Tosin eihän heillä vielä taida olla omia yleisiä vessojakaan miesten, naisten ja vammaisten tapaan.

Ei kommentteja: