Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 28. marraskuuta 2014

Asumisesta on kyse

päivis: Tänään on työpäivän ulkopuolella tullut häärättyä asumisen parissa. On käyty kahdellakin condominiumin työmaalla. Ensimmäinen oli Seven Seas, jonne uusi Thaimaan-kotimme on valmistumassa. Tänään kuulimme, että sähköposteilta voimme touko-kesäkuussa odotella kutsua tulla hyväksymään asunto. Jo nyt olemme saaneet vinkkejä, mitä varsinkin asunnon tarkastamisen yhteydessä tulee katsoa ja jos työtä ei ole tehty kunnolla, pitää vaatia korjauksia. Ihan niin kuin Suomessakin tapahtuu. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Seven Seasilla käynti tarkoitti myös sievoista summaa rahaa, joka toiseksi viimeisenä eränä piti nyt toimittaa rakennuttajalle. Thaimaan bateiksi vaihdettu rahanippu oli melkoinen. Olen melko luottavainen sen suhteen, että suuri Seven Seasin rakennuskompleksi valmistuu. Intialainen yhtiö, joka sitä rakentaa, on aloittanut jo toisenkin kohteen ja kolmatta on nyt alettu markkinoida.

Kyselin myyjän edustajalta, miten ruplan aiheuttama ahdinko näkyy venäläisten tekemissä asuntokaupoissa. Hänen mielestään se ei näy juuri mitenkään, sillä asunnon ostoa harkinneet ovat jo valmiiksi säästäneet dollareita ostaakseen osakehuoneiston eli condon Thaimaasta. Jenkeille, joiden piti tulla seinänaapureiksemme, sen sijaan oli käynyt köpelösti. Jos oikein ymmärsin, he olivat lähteneet epärehellisen välittäjän kelkkaan, joka oli viekkaudella ja vääryydellä onnistunut lypsämään asiakkailtaan asuntoon varatut rahat. Unelma Thaimaan-kodista oli heidän osaltaan siis kariutunut mahdollisimman ikävällä tavalla.

Edelleen olemme myös oletuksessa, ettei 1450 huoneiston condominiumiin ole ainakaan vielä lisäksemme tulossa yhtään suomalaista. Mikään virallinen tieto tämä ei ole, mutta kai tilastollinen todennäköisyys olisi suomalaisten määrä huomioiden, että jokunen muukin maanmiehemme ja -naisemme olisi ihastunut Seven Seasin kohteeseen.

Kaikki pöydät täyttyivät lopulta, kun suomalaiset tulivat
syömään lohikeittoa ja miettimään mahdollista asunnon
hankintaa Buddha-vuorelta. Toivottavasti jokunen myös
innostui tukemaan seuran uusien tilojen hankintaa.
Päivän päätteeksi olimme Buddha-vuorella suomalaisen Juha Timosen uusimmalla rakennustyömaalla osallistumassa ohjelmalliseen markkinointitapahtumaan. Timonen toivoo mahdollisimman monen suomalaisen hankkivan huoneiston parin vuoden päästä valmistuvasta yhtiöstä. Samalla Pattaya Suomi-Seura toivoi suomalaisten innostuvan tukemaan omien tilojen hankintaa samaisen condominiumin alakerrasta.

Ei kommentteja: