Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 16. elokuuta 2014

Lomamatkailua

päivis: Kahden viikon loman aikana ennättää matkailla paljon. Jokaista matkaa ei tosin sellaiseksi edes helposti huomaa. Heti loman alussa kävimme Kööpenhaminassa, mutta sen jälkeen kotona on käyty vain kääntymässä. Tosin suurin osa, tai ainakin puolet öistä on vietetty kotiparvella.

Kahden viikon "matkailut" on täällä blogissakin tullut mainittua, mutta asiaan tietysti kuuluu, että kokemuksia tulee kerrattua. Jos tuohon Köpiksen käyntiin ei enää viitsi palata, eikä Salon Meri-Teijon Mathildedalissa vietettyyn viikonloppuun, niin Järvenpään-pyrähdys ja Nurmijärven-visiitti kannattaa jo mainitakin. Molemmat olivat niin sanottuja  kyläreissuja.

Nurmijärveltä palasin sitä paitsi tuliaisten kanssa. Sain kipollisen karviaisia, joista keittelin porkkana-karviais-hilloa. Sen kehutaan maistuvan lakkahillolle ja niin se tosiaan tekikin, ainakin etäisesti.
Porkkana-karviais-hillo maistuu muun
muassa neljän viljan puuron kanssa.
Yhtä mieluisa Nurmijärven-tuliainen oli sylillinen koivun risuja, jotka nyt koristavat upeasti vielä hieman keskeneräistä risuaitaamme.

Järvenpään-kyläilyyn liittyi toivoa tulevasta ja monta Thaimaahan matkustamisen odotusta. Kuten myös shihuahuan vaateliasta rapsutusta.

Myös eteläisessä naapurikunnassa, Vantaalla, on tullut matkailtua. Ikeasta jo kerroinkin alkuviikosta, mutta olen käynyt myös Jumbossa. Huomasin, että siellä on Forexin valuutanvaihtopiste. Ihan tarkalleen se löytyi Stockmannilta ja siitä hyvästä Stockmannin asiakaskortilla saa pientä etua valuuttaa vaihtaessa. Ei, ulkomaille en enää ennen loman päättymistä ennättänyt matkustaa, mutta seuraavana viikonloppuna tiedossa on Ruotsin-reissu. Paikallista valuuttaa sopii olla hieman matkalla mukana.

Virallinen, tämänkertainen lomajakso on tänään päättymässä. Vielä ennätin silti tehdä yhden lomamatkan Jyväskylään ja Laukaaseen. Aamulla tosin en osannut arvata, missä pääni illalla tyynyyn laitan. Elämä on yllätyksiä täynnä, vaikka joskus noita yllätyksiä osaakin aavistella.

Ei kommentteja: