Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 26. elokuuta 2014

Kanit ja rusakko

päivis: Eilen illalla pihallamme nähtiin hauska näytelmä, kun kanien joukkoon hakeutui rusakko. Ja minkälainen rusakko? Ei mikään rääpäle, vaan valtavan kokoinen yksilö, joka taatusti oli suurempi kuin rusakot yleensä. Nettitietojen mukaan rusakon paino vaihtelee kahdesta kahdeksaan kiloon. Kun Niilon paino on noin 8,4 kiloa, rusakon koosta päätellen se oli helpostikin kymmenkiloinen.

Rusakko oli melkein kuin kenguru loikkiessaan kanien perässä pitkin pihapiiriä. Mutta jos oikein havaitsin, kanit näyttivät olevan sittenkin ripeäkinttuisempia kuin rusakko, joka todennäköisesti oli uros. Se ilmeisesti myös esitti pienille kaneille jonkinlaisen kosiotanssin pomppiessaan pystyasennossa takajaloillaan. Vastaavaa en ole koskaan ennen nähnyt.

Onhan tässä pihassa ennenkin jänikset vierailleet. Muistan miten musta kani nimeltä Ykkönen selvästikin riiusteli jäniksen, oletettavasti juuri rusakon kanssa. Yhdessä ne aina katosivat metsän siimekseen. Mutta tuo rusakko oli paljon sopusuhtaisempi, vain vähän kaneja suurempi, mutta kenties pitempikorvainen.

Mutta tämä oli aivan jättiläinen. Jostain syystä minulle tuli eläintä katsellessani kengurun lisäksi mieleen venäläinen painija Karelin.

Ilta oli jo hämärtynyt, kun pääsimme seuraamaan kanien ja rusakon luontonäytelmää. Kuvien ottaminen ei onnistunut, mutta netistä onneksi löytyy niitä. Tässä kuvassa on hyvin samankaltainen rusakko kuin pihassamme käynyt.

Mutta me varmasti näimme rusakkojen rusakon, jollainen tämä kuvan luontokappale ei varmaankaan ole.

Ei kommentteja: