Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 19. kesäkuuta 2014

Naiset ja miehet

jormas: Huomasin maailmalla yleistyvän, että ei olisikaan enää miesten ja naisten wc-tiloja erikseen. Mielenkiintoista, kuten aiheeseen liittyvä sekin, että joissakin valtioissa on hyväksytty virallisestikin miesten ja naisten lisäksi kolmaskin sukupuoli, eli sukupuolineutraalit.

Oma lukunsa ovat myös homot ja lesbot, jotka heidätkin kaikki muiden ihmisten tapaan ja kristinuskon mukaan Luoja loi omaksi kuvakseen. Yksiksi Hänen kasvoistaan. Sellaisiakin löytyy, joille kelpaa petikaveriksi lähtökohtaisesti kaikki ihmiset sukupuolesta riippumatta.

Sitten ovat tietenkin Krsituksen morsiamet, jotka säästänevät itseään sitä jotakin varten, jota en taida aivan ymmärtää. Heitä lähellä ajatusmalliltaan joltakin osin lienee katolinen pappi, joka elää selibaatissa. Läheisellä ajatusmallilla  tarkoitan muun muassa tätä: "”Toivoisin, ettei teillä olisi huolia. Naimaton mies kantaa huolta siitä, mikä koskee Herraa, siitä, miten olisi Herralle mieliksi. Naimisissa oleva taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten olisi vaimolleen mieliksi. Näin hän on jakautunut kahtaalle. Samoin naimaton nainen ja nuori neito kantavat huolta siitä, mikä koskee Herraa, jotta olisivat niin ruumiiltaan kuin hengeltäänkin pyhiä. Naimisissa oleva nainen taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten olisi miehelleen mieliksi.” (1. Kor. 7:32–34)"

Mutta takaisin saniteettitiloihin. Kun olin pieni poika ja siskoni vuotta pienempi, kesäisin istuimme usein ulkoveeceessä hän toisella reiällä ja minä toisella. En osannut edes kuvitella, että siinä olisi jotain outoa, sillä joku toinenkin tyttö saattoi joskus istua puuceessämme yhtä aikaa kanssani.


En siis tiedä mistä johtuu, että miksi sukupuolet pitää erotella toisistaan jopa toiletissa. Ehkä siitä, että asian ydin on unohtunut ja päällimmäiseksi on tarpeitakin tehdessä noussut seksuaalisuus. Samasta syystä kai johtuu, että joku pitää paheksuttavana lapsen rintaruokintaa yleisellä paikalla. Eihän kukaan sano esimerkiksi ravintolassa äidille, että mene vessaan syöttämään lapsellesi Piltit ynnä muut vauvan ruuat. Pääasia ei ehkä olekaan pääasia, vaan naisen rinta. Tosin joskus kun kuuntelee äijien juttuja, niin voisi kuvitella, että sen itsensä lisäksi ei muuta heidän maailmassa olekaan kuin naisen rinnat. Silti he ovat aivan aitoja sovinisteja, joista voi päätellä, että heille on nainen kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen kumppani.

Joskus olen pohtinut myös miesten suihkutiloissa ja saunassa, että olenko siellä homoseksuaalien tirkistelyn ja mielikuvituksen kohteena vaiko en? Ja onko naisten puolella sama juttu. Kun en itse kyseistä piirrettä omaa, en osaa sitä omakohtaisesti ajatella muuta kuin sen kautta mitä kokisin, jos olisin miehenä naisten saunassa. En mitään, sillä olen käynyt päiviksen kanssa muun muassa Pihlajasaaren naturisti- tai nudistirannalla. Ja voisimme mennä uudelleenkin, näin ajattelen.

Mutta ehkä kaikki johtuukin Jumalasta? Joka luomistyönsä alkumetreillä meni kysymään Aatamilta ja Eevalta, että kuka teille on sanonut, että olette alasti.

2 kommenttia:

Ramiiro kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinulle kuin Päivikselle.

For life kirjoitti...

Kuin myös Rami. On ollut suunnaltasi hiljaisenpuoleista.