Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Juhlaseremonia Savanna Sandsissa

päivis: Tänään päästiin tutustumaan Thaimaan kulttuuritraditioihin. Ensimmäinen oli Universal Groupin Jomtienin toisen rakennuskohteen, Savanna Sandsin maansiunaus-seremonia. Siihen saimme kutsun osallistua ja mielenkiinnolla menimme paikalle. Luulen, että varsinainen seremonia toimitettiin thaimaalaisin menoin, vaikka intialaiset olivatkin varsinaisia isäntiä ja emäntiä.

Käytännössä tilaisuuden varsinainen asia vastaa melko lailla meikäläistä peruskivenmuurausseremoniaa. Ehkä tänään näkemämme tilaisuus oli kuitenkin moni-ilmeisempi ja juhlavampi kuin Suomen vastaavat seremoniat. Minäkin osallistuin kukkien ripotteluun peruskivan tai -laatan päälle. Kuvassa näkyvä valkoinen laatikko viedään myöhemmin rakennustontille ja kaivetaan maahan. Lopuksi asetuimme kuvattaviksi.

Etualalla olevan laatikon täyttäminen oli osa seremoniaa, jonka päätteeksi sen sisältö peitettiin kukkien terälehdillä.
Kun peruskivi oli saatu hoideltua, kaikki kutsuttiin kiertämään herkkupöytää, josta olisi pitänyt syödä jokaista laatua. Ei onnistunut, joten turha on luulla toiveensa silloin toteutuvan. Jätin siis toivomatta, koska kaikkia herkkuja ei olisi millään jaksanut maistella. Tilaa piti nimittäin jättää lounaallekin, joka tarjottiin seremonian jälkeen.

Juhlat jatkuivat vielä myöhemmin iltapäivällä, mutta ennätimme siinä välissä käymään Pattayalla, jossa oli meneillään Mr. Thailand -kisat. Enemmän tai vähemmän lihaksikkaita ja entistä ruskeammiksi maalattuja thaimiehiä pullisteli lihaksiaan Royal Garden Plaza -ostoskeskuksen aulassa. Kisat jatkuvat vielä sunnuntaina, joten tämä lie ollut jonkinlainen esikarsinta. Aiheeseen liittyen kävimme maistelemassa lihasmiesten energiajuomia ja palailimme takaisin Savanna Sandsiin.

Kaikkia pöydän herkkuja olisi pitänyt maistaa saadakseen
toiveensa toteutumaan. Jäi maistamatta ja toivomatta.
Makupalat olivat kyllä harvinaisen herkullisia.
Saimme Savanna Sandsissa mairittelevaa huomiota Universal Groupin paikalliselta toimitusjohtajalta ja seremoniankin keskushenkilöltä, Sonia Punjabilta. Hän halusi vielä, että meidät kuvataan hänen ja mahdollisesti hänen puolisonsa kanssa. Täytyy seurata Savanna Sandsin Facebook-sivuja, jos vaikka yhteiskuvamme pääsyisi sinne.

Iltapäivän coctail party osoittautui odotteluksi, pikkupalojen napsimiseksi ja lopulta yksi toisensa jälkeen siirtyi taas ruokapöytään. Pöytäseuraksemme saimme yllättäen suomalaismiehen, jonka thaimaalais-kiinalainen vaimo myy työkseen asuntoja, kiinteistöjä ja tontteja Thaimaassa.

Ei kommentteja: