Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ihonvärejä ja auringon vaikutusta

päivis: Tänään otin rannalla jalkahieronnan. Hieroja kehui työnsä tehtyään minun rusketustani, joka hänen mielestään on kaunis. Olin imarreltu ja Jorma kiitteli puolestani, koska arvasi, etten kuitenkaan osaa ottaa myönteistä palautetta vastaan. Hieroja vertaili ihoani omaan, pitkähihaisen paidan alla olevaan käsivarteensa. Näytimme olevan lähes samanvärisiä. Muuten hieroja olikin tummempi, sillä kämmenselkiään ja kasvojaan hänkään ei auringon vaikutukselta juuri ole voinut suojata.

Melko vaalea thaikkumies, mutta hän
työskenteleekin sisätiloissa taiteilijana. Moni
ulkotyöntekijä on huomattavasti ruskeampi.
Kuvasin miehen Changin-matkallamme.
Thaimaalaiset ovat ihonväriltään vaalean ruskeista aivan tumman ruskeisiin. Jos oikein olen käsittänyt, pohjoisen väki on tummempaa kuin etelän. Voin olla väärässäkin. Kaikki tuntuvat kuitenkin haluavan olla vaaleita. Kaikissa mahdollisissa voiteissa deodoranteista lähtien luvataan olevan valkaisevaa vaikutusta. Veikkaan, että se on suurimmalta osalta hölynpölyä. On huvittavaa katsella, kun joku neitokainen ohjaa yhdellä kädellä mopoaan ja toisella pitelee käsilaukkuaan suojatakseen kasvojaan auringon säteiltä. Aurinkovarjoillakin on täällä enemmän käyttöä kuin sateenvarjoilla.

En harrasta ihoni grillaamista. Aurinkoa saan, kun liikun ulkona. En käytä myöskään suojakerroinvoiteita kuin poikkeustapauksissa. Koh Changin -reissulla olisi ehkä voinut vetäistä voidetta polviin, joihin aurinko otti ehkä vähän liikaa. Sen takasi lähes kuuden tunnin moottoripyörämatka edes takaisin.

Jos aamulenkkimme kulkee Jomtienin rantakatua pitkin, tapaamme usein surffikoulun kohdalla venäläismiehen, jonka kanssa tulee vaihdettua muutama sananen. Mies on ruskettunut ja lihaksikas. Surffikoulun nurkilla hän tuntuu viihtyvän kadun varressa olevien kuntoilulaitteiden vuoksi. Mies sanoo englanniksi aina jotain positiivista. Tänään se oli toteamus, että saamme ulkona myös sisällemme aurinkoa. Mitä hän sitten tarkoittikaan, niin itselleni tuli mieleen D-vitamiini, jota täällä ollessa ei tarvitse nauttia pillereinä.

Surullista on jopa Pattayalla nähdä joskus naisia, jotka on hunnutettu niin tarkkaan, että vain silmät juuri ja juuri näkyvät. Heiltä tuo ilmainen D-vitamiini jää saamatta ja sillä on ihmisen terveydelle monenlaisia haitallisia vaikutuksia.

Ei kommentteja: