Tänään inspiroiduin siitä, kun ostin maitoa, vaikka sitä olisi ollut jääkaapissakin. Mihin käyttäisin ylimääräisen maitolitran? Jos kaapissa olisi ollut ohraryynejä, olisin laittanut maidon ja ryynit yöksi uuniin hautumaan puuroksi. En ole syönyt vuosiin tuota herkkua. Tästä taas opin, että kaappiin on syytä hamstrata erilaisia ruoanvalmistusaineita, vaikka niitä ei juuri sillä hetkellä tarvitsisikaan.

Huomasin, että hedelmälautasella oli muutama omena. Otin niistä suurimman ja kauneimman ja raastoin pannaritaikinan sekaan. Kananmunia laitoin kahden sijaan kolme. Minusta normipannariin riittää kaksi kananmunaa. Ja kun jääkaapissa oli omenasosetta, vatkasin sitäkin taikinaan kaksi pientä ruokalusikallista.

Toivoin pannarin paistuvan kunnolla ruskeaksi, mutta se ei näyttänyt sille sopivan. Luovutin ja otin sen pois uunista reilun puolen tunnin paistamisen jälkeen. Ehkä palan päälle sopisi nokare kermavaahtoa, mutta sen puutteessa saa kelvata tuo omenasose.
Syön mieluiten pannarit ja letutkin sormin, mutta silmän lumeeksi laitoin kuvaa varten lautaselle pienen haarukan. Haarukallahan usein "hienoissa" paikoissa leivonnaiset syödään, ainakin piirakat ja kuivakakut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti