Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. tammikuuta 2014

Taas 5:2-dieetillä

päivis: Innostuimme viime kesänä karistamaan liikakiloja 5:2-dieetillä. Luimme yhden jutun jommasta kummasta iltapäivälehdestä ja asia selvisi kerta laakista. Päätimme ottaa käyttöön mallin, jossa ei paastota aamusta iltaan vaan aloitetaan paasto lounaasta ja paastoaika on siitä 24 h eteenpäin eli seuraavaan lounaaseen. Tehostamme vielä dieettiä siten, että seuraavan päivän lounas on salaatti ja illallakin syödään vain hedelmiä tai muuta kevyttä.

Paasto jäi, kun menimme lokakuun lopulla Thaimaahan. Kilot tulivat takaisin rannalla syötyjen herkkupullien ja SevenElevenistä ostetun jäätelön ansiosta. Jäätelön makuun pääsimme tikkujäätelön vaihduttua tuutteihin ja lopuksi söimme kohtuullisen kokoisia annospurkillisia. Mutta oli se niin hyvää. Jos nuo herkut olisivat jääneet syömättä, lisäkiloja tuskin olisi tullut. Thaimaalainen ruokahan on suhteellisen kevyttä ja annokset melko pieniä. Ja me sentään kävelimme taas päivittäin reipasta vauhtia 5-10 kilometriä.

Suomeen palattuani ensimmäiseksi huomasin painon lisääntyneen, kun laitoin jalkaani syksyllä Stockmannin Hulluilta päiviltä ostamani farkut. Tai arvasin, että niin siinä käy. Ne mahtuivat juuri ja juuri, mutta kiristivät ikävästi. Se on toisaalta hyvä syy aloittaa uudelleen paasto, joka loppujen lopuksi sujuu helposti. Viikonloput olemme pyhittäneet normaalille syömiselle, mutta sekään ei tarkoita, että silloin söisimme ylettömästi. Paastopäivät ehkä vähän opettavat muinakin päivinä miettimään, mitä suuhun kannattaa laittaa. Ja varsinkin sen, minkä verran.

Tänään oli eilisestä iltapäivästä alkaneen paaston toinen päivä. Kävin kuitenkin jo ennen puolta päivää syömässä salaatin. Ammattikoulun kahvila nimittäin lopettaa ruokatarjoilun puoli yhdeltä. En halunnut menettää mahdollisuutta syödä dieetin mukainen salaatti neljällä eurolla. Tosin en ollut vielä edes nälkäinen. Ja nälkä ei ennättänyt tulla ennen kuin nyt illalla. Laitoin itselleni kauniin annoksen hapankaalia, raejuustoa ja mehuun säilöttyjä mandariiniviipaleita. Maistui hyvälle ja vei nälän mennessään. En laskenut, mutta arviolta annoksessa oli noin sata kaloria. Luulen, että 24 tunnin aikana en ole syönyt yli paastorajan, joka naisilla on 500 kaloria ja miehillä 600. Huomenna aamulla saa taas syödä tavalliseen tapaan. Haen pakkasesta yhden Matkamessuilta ostamistani ruislimpuista. Voi olla, että se maistuu taas taivaalliselta.

Ei kommentteja: