Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. marraskuuta 2013

Töissä lomalaisten keskellä

jormas: päivis kirjoitti tai kopioi kirjoituksen lomailusta thaimaalaiseen tapaan. Siitä sain oivan aasinsillan kirjoittaa vastaavasti miltä näyttää sivullisesta, tai ainakin vierestä, kun lomailevan väen keskellä, falangi, tässä tapauksessa päivis, tekee töitä. Etäsellaisia.

Tänne tullessamme hänen tarkoituksenaan oli kaiketi viettää yhdistyksemme vuokraamassa huoneistossa yön lisäksi vähintään työpäivän mittainen aika tehden kirjoitustöitä, joita hän olikin haalinut mukaansa työnantajalta kelpo määrän.

Mutta kohtalo, sellaisena kuin itsekukin sen ymmärtää, puuttui peliin, sillä minulta lainassa ollut puhelin losahti. Joku härveli oli hankittava tilalle. päiviksen varsinainen työpuhelimensa sanoi nimittäin sopimuksen irti Suomessa jo ajat sitten. Nokia lähetti sen jonnekin päin maailmaa korjattavaksi ja sillä tiellä se taitaa olla ollut jo parisen kuukautta. Ei ole enää siis tietoakaan entisajan liukasliikkeisestä edelläkävijä-Nokiasta.

Joka tapauksessa oli hankittava puhelin. Vaihtoehdoksi nousikin yllättäen pienikokoinen, noin seitsemän tuuman tabletti puhelinominaisuuksin kahdella sim-kortilla. Toisessa päiviksellä on paikallinen nettioperaattorikortti ja toisessa työnantajan Suomen liittymä työpuheluita varten.

Laite on paikallinen Thaiway:n peli, joka tosin näytetään valmistettavan Kiinassa. Hieman yli 100 euroa maksanut tabletti on toiminut loistavasti kaikkine ominaisuuksineen, joita päivis tähän saakka on oppinut käyttämään.

Työantajan kannalta aina mukana kulkeva, monipuolinen
 kommunikointiväline on tehokkuudessaan vailla vertaa
Työnantajalle annettavan työpanoksen kannalta valinta on ollut loistava, sillä laite seuraa päivistä nyt joka paikkaan ja on myös käytössä joka paikassa. Joten tällä hetkellä ei työtä tehdä normaalia viikkotyöaikaa tai -määrää, vaan melkoisesti enemmän. Laite yhdessä on sivusta katsottuna vaikuttanut muiden työhön liittyvien asioiden kanssa myös työmotivaatioon. Onkin ollut mieltä ilahduttavaa huomata päiviksestä löytyvän edelleen samaa tatsia kuin vuonna yksi ja kaksi, kun olimme Sininauhasäätiön ainoat työntekijät ja teimme tosi pitkiä työpäiviä.

Mutta myös minulla riittää ainakin omasta mielestäni hyödyllistä ja mielekästä puuhaa. Eilen esimerkiksi vastailin Merikonttikotiamme koskeviin kysymyksiin, sillä tulossa on artikkeli: http://www.luomura.com/.
Pattaya Suomi-Seuran ja Elämän tähden kotisivujen ylläpito, blogi ja jokaiseen sähköpostiin vastaaminen päihdetyön eri muotoineen vievät aikansa. Sosiaalinen media sen eri muotojen opetteluineen tuo omat haasteensa.

Skypessä minulla oli esimerkiksi yksi Sininauhanimi, mutta ei henkilöä, joten se vaivasi, sillä linja ei ollut vastapuolella koskaan aktiivinen yhtä aikaa kanssani. Joten olin jättänyt sinne parikin viestiä kirjoittamalla. Ja kas, viime yönä kolmen pintaan yhteys löytyi. Sieltä löytyi entinen pomoni Aarne Kiviniemi, joka oli menossa Namibiassa nukkumaan.

Ei kommentteja: