Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ruokalautanen Thaimaassa

päivis: Saan milloin minkäkinlaisia asiallisia tiedotteita sähköpostiini. Työministeri Lauri Ihalainen on näiden tiedotteiden vertailussa ahkerin. Tai tuskin Ihalainen niitä itse lähettää, mutta joku hänen esikunnastaan. Ihalaisen nimissä kuitenkin tulevat.

Tänään tuli tiedote, joka sai miettimään Suomen ja Thaimaan ruokavalioiden erilaisuutta, kun MTT tiedotti, että "tuoretta ruohoa ja puna-apilasäilörehua popsivat lehmät lypsävät omega-maitoa".

Täälläkin näkee joskus nautakarjaa popsimassa ruohoa, jonka tuoreudesta en tiedä ja tuskin se on ravintoarvoltaankaan kovin kummoista. Joskus noita nautoja on suurikin määrä ja saattavat aivan pysäyttää liikenteen, kun ruoho on ehkä niiden mielestä vihreämpään tien toisella puolella. Mutta lypsylehmiä ne eivät kuitenkaan ole, kaikkea muuta. Maitotuotteitahan täällä ei juuri nautita. Jogurtit ja juustot ovat kai kauppojen hyllyssä vain falangeja varten. Juusto on kallista, jogurtti kohtuuhintaista ja maistuu aika tavalla erilaiselta kuin Suomessa. Ehkä jopa paremmalta. Jäätelö kyllä maistuu thaikuillekin, ainakin osalle. Olen käsittänyt, että maitotuotteita ei täällä käytetä laktoosi-intoleranssin vuoksi. Vai onko asia niin päin, että laktoosiongelmaa ei juuri ole, koska ei käytetä maidosta jalostettuja tuotteita?

Etualalla olevia viinirypälepiirakoita juodaan tänään iltakahvin
kanssa. Löysin noita minulle uudesta elintarvikeliikkeestä
Pattaya North Roadin ja kakkosroadin kulmauksen paikkeilta.
Mieleeni tuli, että helposti tulisin täällä toimeen pähkinöillä ja paikallisilla hedelmillä. Ne ovat mieliruokaani, ellei sitten oteta lukuun pullia, joita voi ostaa varsinkin rannalla kulkevilta kauppiailta. Osaavat huudella suomalaisille jo kaukaa, että "Fazerin munkki".

Pähkinöistä ja sesaminsiemenistä hunajan kanssa tehtyjä keksejä syön myös mielelläni. Energiaahan niissä on varmaan melkoisesti, mutta varmaan ovat ravintoarvoltaan suositeltavaa syötävää. Valkoiseksi hiotut viljat ja riisi ovat täällä vielä arvossaan. Paistettu riisi, jonka seassa on vihanneksia ja kananmunaa on lämpimistä ruoista eniten minun mieleeni, mutta sekin tehdään valkoisesta riisistä. Thaimaalaisten omia herkkuruokia en ole innostunut maistelemaan. Ne ovat minulle vähän liian eksoottisia ja lihaakin niistä useimmissa taitaa olla. Ei kiitos.

Ei kommentteja: