Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Eläinrakkautta Pattayalla

päivis: Kuulin jonkun kerran sanovan, ettei koiria lopeteta täällä. En tiedä, pitääkö se paikkansa. Voi ollakin, sillä koiraihminen Gerry kertoi joskus, kun ihmettelimme koirien vähenemistä rannoilta, että ne on viety muualle, Sattahipiin ehkä. Jos on nähty vaivaa ottaa kiinni irtokoirat, luulisi, että ne olisi viety samantien lopetettaviksi. Mutta ehkä kulttuuriin ei kuulu niiden lopettaminen, vaikka olisivat heikossakin kunnossa.

Tätä tukee samaiselta Gerryltä kuulemamme toteamus, että tapaamamme todella huonokuntoinen koira, josta Jorma laittoi kuvankin blogiin, ehkä lopulta menee pusikkoon kuolemaan. Sen lopettamisesta ei ollut lainkaan puhetta. Gerry kertoi seuranneensa sen elämää muistaakseni parin vuoden ajan. Kerran aiemmin se oli jo ollut kuolemankielissä, mutta selvisi. Gerry onkin alkanut kutsua sitä selviytyjäksi. Hän ruokkii ja juottaa koiraa, jonka hän uskoo tietävän, että nyt olisi jo aika kuolla, mutta Gerryn mielestä se on päättänyt vielä elää. Kunnes ehkä siis katoaa lopullisesti puskiin. Surullista silti.
Tälllä koiralla kaikki tuntuu olevan hyvin. Panta on kaulassa merkkinä siitä,
että joku on ainakin omistavinaan sen. Pullea mahanympärys kertoo joko
tiineydestä tai hyvästä ruokahalusta. 
Tänään tapasin toisen koiran, täynnä virtaa olevan Mumun, jonka omistaja tosin kertoi sen olevan sairas. Mumu on hieromaliikkeen emännän koira, joka kerran jalkahieronnassa ollessani nostettiin mahani päälle kuin vastasyntynyt lapsi konsanaan. Ja seuraavaksi sain koiran kainalooni.

Tänään Mumu tuotiin taas näytille ja siitä piti ottaa monta valokuvaa, kun se istui sylissäni. Rouva oli sitä mieltä, että koira on vietävä eläinsairaalaan lääkäriin, koska se ei suostu syömään ja vaikuttaa masentuneelta. Tasan eivät käy onnen lahjat. Mumu tosin, päinvastoin kuin monet muut perhekoirat, saa kuljeksia irrallaan. Yleensä perheen lemmikkikoirat kulkevat remmissä. Muut saavat viettää elämänsä vapaudessa, mutta vapauden hintana ovat usein sairaudet, joita kukaan ei hoida. Nälkiintyneitä koiria kuitenkin näkee harvemmin. Kaikilla on ruokkijansa.

Ei kommentteja: