asiaa ei kommentoida . Pessissä on 82 asuntoa pitkäaikaisasunnottomille. Asuntolan henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Osa asunnoista on valmistunut lokakuussa 2007 ja loput maaliskuussa 2011."
Kun olin Sininauhasäätiössä töissä, olin toimitusjohtajuuden lisäksi käynnistämässä osaltani yksikköä, josta yllä oleva, tänä aamuna Metro-lehdestä bongaamani uutinen kertoo.
Väki Puolimatkankoti Pessissä on kohtuullisen huimaa ja vaikeasti hallittavissa, vaikka henkilökuntaa mielestäni yksikössä on riittävästi. Mutta pitäisi kyetä asettamaan niin sanotusti rajoja rakkauteenkin eikä kätkeytyä sen taakse, että emme voi mitään, kun "niillä on vuokrasopimukset".
Myös yhteistyö poliisin kanssa sujui aikanani välillä hyvin, välillä huonosti ja välillä hyvin huonosti. Myös he kätkeytyivät, ehkä osin osaamattomuuttaan silloin tällöin saman vuokrasopimusselityksen taakse.
Se on mälsää eikä kenenkään etu, sillä väkivalta ynnä muu aiheeseen kuuluva lisääntyy kadulla, jos ihmisellä ei ole paikkaa, johon voisi yrittää tehdä omaa pesäänsä. Huoneenvuokralaki nimenomaan on se, joka antaa työntekijöille heidän tarvitsemansa työkalut. Ja jos yhteistyö poliisin kanssa sujuu hyvin, on hyvät mahdollisuudet tehdä Pessistä viihtyisä paikka. Tiedän nimittäin mistä puhun, sillä asuin siellä itsekin yli 5 vuotta.
On nimittäin myös niin, että kun oikeuslaitos on katsonut, että jonkun kuuluu olla vapaana joukossamme, on hänellä silloin oikeus olla ja asua siellä missä muutkin ihmiset. Ei siis teollisuusalueen kupeessa tai kadulla ilman kotia eikä korvessakaan ilman omaa tahtoa.
Salailu näissä asioissa ole ole hyväksi kenelläkään julkisilla, veronmaksajien rahoilla toimivilla yhteisöillä. Sininauha-Asunnot nimenäkin http://www.sna.fi/asuminen-ja-tukitoiminta/helsinki/puolimatkankoti-pessi/ taitaa olla edelleen viranomaispohdinnassa. Ihmisten luottamusta toimijaan ei lisää, että uutisen mukaan kyseisestä asumispalveluyksiköstä olisi ilmoitettu, että asiaa ei kommentoida. Pitäisi nimittäin kommentoida, vaikka asia olisi kuinka kesken ja tutkinnassa, sillä salailu lisää turvattomuuden tunnetta myös ympäristössä asuvien tai töissä käyvien keskuudessa. Totta kai pitää ajatella mitä sanoo, ettei tule sanoneeksi mitä ajattelee. Eikö totta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti