Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 20. syyskuuta 2013

Merikonttikodin arkea

päivis: Mulltoa pääsi taas kostumaan liikaa, mistä merkkinä oli etova haju ja kontrolliputkeen ilmestynyt neste. Pidimme tuuletinta, joka poistaa hajut, öisin pois päältä ja se kostautui. Mutta eiköhän tuokin ole nyt opittu.

Tänään täytimme käyttövesisäiliön, sillä vesi alkoi olla vähissä. Se onnistui vähintään yhtä helposti kuin sosiaalikontissakin. Vettä ei kovin paljon ole kulunut. Astiat on viime ajat pesty koneella joka toinen päivä. Astianpesukoneen veden kulutuksen ei pitäisi olla suuren suuri.

Liesituulettimen ulosmenoaukosta on pari kertaa tullut kovalla sateella vettä sisään. Siihen on nyt laitettu tilapäinen suojus veden tuloa estämään. Vesi tuli liesituulettimen kautta hellan levylle. Hellaa ja varsinkin uunia on tullut käytettyä ahkerasti. On mukava kokata, varsinkin jos on aikaa.

Takassa on pidetty tulia aina silloin tällöin. Sitäkin pitää opetella. Jonkun kerran aamullisen puiden polttamisen jäljiltä sisällä on vielä illallakin ollut niin lämmin, että ikkunat on ollut pakko pitää yöllä auki.

Pääsisäänkäynnin edessä oleva terassi alkaa olla valmis. Yhtenä päivänä maalasin sen valkoiset osat uudelleen ja tänään Jorma kiinnitti terassin lattiat ja kaiteet kiinni. Luiskakin on paikoillaan. Enää puuttuvat vain rappuset, jotka taitavat olla jo valmiina Vihdissä.

Syksy on tullut. Sitä ei voi olla huomaamatta, kun katsoo Merikonttikodin mistä tahansa ikkunasta ulos. Kasvihuoneessa tomaatitkaan eivät enää tunnu kypsävän. Niitä on pitänyt tuoda sisälle kypsymään. Vähän hidasta on sekin, mutta mihinkä tässä nyt olisikaan kiire.

Ei kommentteja: