Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. elokuuta 2013

Vailla vakinaista asuntoa

jormas: Ihmisiä käy Merikonttikodissamme yhtenä virtana varsinkin iltapäivisin. Arviolta kohteeseemme on tutustunut tällä hetkellä ehkä noin 30 000 kävijää. Esitettäkin on jaettu tuhansia, kuten myös käyntikortteja.

Mutta mitä sitten oikeastaan markkinoimme messuilla, sillä meillehän ei ole mitenkään elämän ja kuoleman kysymys alkaako joku valmistaa mallimme mukaisia tai kanssamme Merikonttikoteja joko itselleen tai myytäväksi?

Tänään sai Kanikonttorin tuleva country-
kaniemme pelätin tai laumanjohtaja nimen
kahdelta Hämeenlinnan seutukunnan
tytöltä nimen. Se on nyt Porkkana.
Ehkä meidän juttumme on uuden ajatuksen myyminen ja uuden asumistavan juurruttaminen Suomeen. Nythän maassamme on niin, että ihmisten on asuttava kerros-, rivi- tai omakotitalossa. Ja jos näin ei ole, on ihminen henkikirjoittajan mukaan asunnoton tai vailla vakinaista asuntoa, vaikka hän saakin postiosoitteensa lähestulkoon minne tahtoo. Näin silti, vaikka koko muu maailma on pullollaan toinen toistaan persoonallisempia koteja ja asumismuotoja.

Vaan onko asialla nyt suurtakaan väliä? On sillä, sillä vailla vakinaista asuntoa olevan on huomattavasti vaikeampi saada luottokorttia ja sitä ei edes kaikilta raha- tai luottolaitoksilta saa. Ilman pysyvää, viranomaisten määrittelemää pysyvää asuntoa tulee monta muutakin riesaa. Kun halusin lautasantennin Jokilaaksossa olevalle Matkakodillemme (matkailuauto) ja siihen niin sanotun kanavapaketin, oli asia mentävä tarkistamaan tiedä miltä päälliköltä, jotta voimmeko myydä, kun ostaja ei ole eikä viranomaisten mukaan voi olla kirjoilla matkailuautossa.

Ensin oli vastaus, että ei, koska minua ei saada riittävällä varmuudella kiinni, jos jätän laskuni maksamatta. Kun sitten evästin myyjää hänen mennessä hakemaan kanavapaketin kaupantekoon lisäeväitä, että sano sille bossillesi, että olen Sininauha Oy:n ja Sininauhasäätiön eläkkeellä oleva toimitusjohtaja, joka on lisäksi saanut sellaisenkin kummallisuuden kuin sosiaalineuvoksen arvon, niin jo irtosi. Veikkaan kuitenkin, että ilman mainittuja meriittejä, olisin jäänyt niin sanotusti nuolemaan näppejäni taivaskanavien osalta.

Asiaan saatamme vielä joutua palaamaan, sillä meidän rakennuslupamme on virallisesti tilapäinen rakennuslupa, joten jos emme saa nyt henkikirjoja Merikonttikotiin, lupaan, että peilaamme asian EU:n kautta

Ei kommentteja: