Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 4. heinäkuuta 2013

Kesän ensimmäiset mustikat ja tomaatti

päivis: Poimin tänään aamupalapöytään kasvihuoneessa kypsyneen ensimmäisen tomaatin. Valitsin kahdesta pienemmän, joka oli myös vähän pehmeämpi. Toisen jätin kypsymään huomisaamuun asti. Tomaattien kypsyminen on tuntunut hitaalta, mutta Jorma muistutteli sen tuntuneen samalta viime kesänäkin.

Kasvihuoneessa avomaan kurkku lykkää hirveän suuria lehtiä, mutta se kukkii myös. Kukista on kuitenkin kehittynyt vasta aiva pieniä kurkkuja, ei kunnolla edes pikkurillin kokoisia. Mutta niitäkin jo maisteltiin aamulla.

Salaattia kylvin eilen lisää, sillä ensimmäinen sato on jo lähes syöty. Siitä onkin riittänyt hyvin joka päivälle ja salaatteihin myös. Tosin voi käydä niin, etteivät nyt kylvetyt siemenet idä. Pussin kyljessä lukee, että näin voi käydä, jos asteita on päälle 20. Lämmintähän on viime aikoina riittänyt ja sama taitaa jatkua tulevinakin päivinä.

Mustikoiden kypsymistä olen seurannut jo jonkin aikaa ja kerran tai pari kävin jo kokeilemassa kupin kanssa, joko metsän laidassa olisi jotain poimittavaa. Vaan ei ole ollut. Tänään kuitenkin sain sieltä noin desin verran mustikoita huomisaamuksi. Se ei ole paljon, mutta enemmän kuin ei mitään. Kaksi pensasmustikkaa eivät sen sijaan tuota näköjään tänä kesänä vielä ainuttakaan marjaa. Toinen niistä kuitenkin kukki oikein kauniisti alkukesästä.
Mustikkasato ei tänä kesänä taida olla kovin kummoinen.
Perunoiden valmistumista syöntikuntoon pitää vielä odottaa varmaan aika pitkään. Ne eivät edes kuki, vaikka ovat varhaisperunaa. Varret ovat kuitenkin komeat, joten toiveet kymmenestä kunnon mukulasadosta ovat korkealla.

Ei kommentteja: