Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Hyvinkään Asuntomessut ja Merikonttikodit

Tänään oli Duokodin osalta suuri päivä, kun se teki ensimmäisen matkansa Vihdin Selkistä Hyvinkään Asuntomessuille kuukaudeksi kohteeksi numero 29. Oli jännittävää seurata, kun kaksi Kuljetusliike J.Sorvarin rekkaa hiab-nostureineen ja taitavine kuljettajineen hoiti homman osaltaan tyylikkäästi paikoittain melkoisen ahtaissa tiloissa. Yhdessä vaiheessa, josta siitäkin selvittiin hienosti, totesin, että sunnuntain Hesari ei olisi väliin mahtunut. Tähän kuljettaja, että niin varmaan, mutta maanantain lehti sinne olisi ehkä mennyt.

Kertaus on opintojen äiti, näin sanotaan, joten mistä kaikki sai alkunsa konkreettiseen tekemiseen tämän projektin osalta. Tarinoita on monta ja tässä niistä yksi. Joku vuosi sitten olin vaimoni päiviksen kanssa liikkeellä Matkakodillamme ja päätimme piipahtaa Jokilaaksomme lammissa uimassa. Ja lähes samaan hengenvetoon rantakahveja juodessamme päätimme jäädä Pikkulammen rannalle yöksi. Kun aamu koitti, totesi päivis, että hän ei haluaisi lähteä pois lainkaan. Minä tähän, että oolrait, mutta mitä tahdot, jotta teemme tänne pysyvämmän pesämme? päivis tuumasi tovin, että ehkä suihkun ja wc:n. Olin valmis kuin partiopoika, sillä samaan aikaan silloinen työnantajani laittoi elämääni kapuloita rattaisiin lähes enemmän kuin ehdin niitä tekemään polttopuiksi. Ajatukseni oli nimittäin viettää vanhuuteni Sininauhasäätiön puolimatkankodissa omaani ja muiden yksinäisyyttä poistaen, sillä olinhan muutenkin antanut Säätiölle varvin pyyteettömästi hyvin ison osan elämästäni. Mutta kun valta katosi, oli sen ottajaksi ahneita käsiä jostakin kuulemallani evästyksellä, "Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä".  Ja minähän menen, ja mennessäni marmatan.

Mutta pian istuin kumppani Pentti Pirisen kanssa Matkakotimme markiisin alla piirrellen Klubiaskin kanteen kuuden metrin merikonttiin tehtävää suihkua ja toilettia. Pentti on ollut luotettava yhteiskumppani monessa, kuten hänen yrityksensä Latfin Service Finland Oy:kin.

Nyt on siis jäljellä loppurutistus, joten tervetuloa tapaamaan meitä messuille
Me visioimme ja Pentti karsi mahdottoman ja jätti jäljelle toteuttamiskelpoiset ajatukset.
Ja vielä saman kesän aikana meillä oli Merikonttikodin esiaste, Sosiaalikontti, käytössä ja testattavana, sillä Suomesta ei hankkeelle juuri valmista tietoa ollut saatavissa.
Sosiaalikontista saatuja kokemuksia on mahdollisuuksien mukaan hyödynnetty Duokodissa. Esimerkiksi eristäminen ja kondensiovedet ovat olleet suuri haaste, sillä teräskuoren sisälle kostetta tulee varmasti, ja se oli jotenkin järkevällä tavalla saatava haihdutettua tai muuten eliminoitua. Joten koko Duokodin SPU-eriste on irti teraspinnasta ja välissä on joka puolella konttia ilmarako, jossa myös ilma aidosti kiertää.

Mutta takaisin Hyvinkäälle. Messut alkavat tämän kuun 12. päivä ja paljon on tehtävää jäljellä. Kuljetus tosiaan meni hienosti ja kontit kestivät matkan hyvin. Mahdollisia kontin teräsrakenteiden liikkumisesta johtuvia pintamateriaalin, kuten cyproclevyjen elämistä on kompensoitu siten, että koolaus on käytännössä kokonaan irti teräskuoresta. Jos jollakin on niin sanottu kantava lattia, on kontissa lisäksi myös kantavat seinät ja katto.

Ei kommentteja: