Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 27. kesäkuuta 2013

Tämän olen kertonut aiemminkin

jormas: Aikoinaan minulla oli Chevrolet, ei Starcraft, vaan Stareagle, jonka hankin Dallasin lentokentältä käytettynä. Mukana ei tullut Sue Elleniä eikä edes JR:n karjapaimenen hattua.

Autolla, jonka kyljessä oli taiteilijan tekemä kuvani sekä teksti "Dirty old men need love too" tein monta matkaa. Kerran huristelin Jyväskylässä Hannikaisenkatua viidenkympin rajoitusalueella varmaankin seitsemääkymppiä, kun poliisi minut pysäytti.
Moottoripyöräpoliisit, jotka eivät liity tarinaan,
tauolla Soiniityntien sillalla Jokilaakosssa
Kyseinen moottoripyöräpoliisi, joita jäätelökauppiaiksikin kutsutaan, oli sitä mieltä, että sakon paikka. Tähän totesin, että jos sinulla olisi hyvää tahtoa ja yhteistyöhenkeä, niin voisit päästää minut varoituksella.
Tähän poliisi, että alatko kiristämään? Sanoin, että enhän toki, vaan kun olen Jyväskylän Katulähetyksen toiminnnanjohtaja ja otamme eräänkin matkalle uupuneen ensisuojaamme virkaveljienne tuomina, vaikka pakko ei olisi ottaa ainuttakaan, koska sitä varten on Kilpisenkadun juoppoputkakin. Teemme vähän niinkuin teidän hommia, vaikka ei olisi pakko. Mies katsoi minua tuimasti, repi sakkolapun saatesanoilla, että ala vetää. Ja minähän lähdin.'

Seuraavana aamuna ajelin kohti Jyväskylää Keuruuntietä ja kasikympin rajoituksessa oli vauhtia reippaat toista sataa. Jo pitkältä näin suoran päässä saman jäätelökauppiaan, jolla oli suu virneessä kuin Hangon keksillä konsanaan. Pysäytin, koska lainvalvojan käsimerkki siiten kehoitti ja avasin sivuikkunan. Tähän poliisi edelleen suu virneessä: "Lain pitkä koura tavoitti sinut kuitenkin." Maksoin sakon aikanani ja koko jutusta jäi hyvä maku suuhun.

Ei kommentteja: