Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Grilliherkkuja ja merikonttikoti messuoppaaseen

päivis: Tänään seurasin sivusta, kun lihansyöjät herkuttelivat kesäkauden ykköstuotteilla eli grillimakkaroilla. Ei herahtanut vesi kielelle, eikä oikein ollut mieleen sekään ajatus, että olisin grillannut samalla pannulla kasvissyöjälle sopivia tofunakkeja ja soijamakkaroita.
Näistä ei ihan varmaksi kuvan perusteella pysty sanomaan, onko ne
valmistettu lihaa säästämättä ja laadusta tinkimättä vai ovatko kasviksia.
On vähän harhaista tehdä kasvissyöjille makkaroilta tai nakeilta näyttäviä herkkuja, sillä ainakaan minä en koskaa kaipaa jotain makkaran korviketta. Toisaalta makkarat ja nakit ovat aika sopivan mallisia syötäviä, joten kasvisversioiden tekeminen on ihan ymmärrettävää. Varsinkin kun niiden maku on usein oikein hyvä. Enkä sitä paitsi tiedä, mihin muotoon grilliin laitettavat kasvistuotteet sitten väännettäisiin. Eli niin kuin Jorma usein toistelee: vaihtoehdoton kritiikki ei ole mistään kotoisin.

Tässä ei ole löydettävissä mitään luontevaa aasin siltaa aiheeseen merikonttikoti, joten olkoon sitten ilman sellaista. Samaan aikaan kun kirjoittelin tätä blogia, sähköposti toi tarkistettavaksi Duokodin esittelytekstin kuvineen messuoppaaseen, joka näytetään julkaistavan TM Rakennusmaailmassa. Myöhäänpäs tekevät siinäkin firmassa töitä.

Merikonttikodin esittelyssä on kuvia keskeneräisestä Duokodista ja pohjakuvat sekä siitä että Sinkkukodista. Sinkkukodin pohja taas on varmaan laitettu oppaaseen siksi, että se mainitaan esittelytekstissä. Kun luin tekstiä, mietin, että mistähän se mahtaa olla kotoisin. Tuntui jotenkin tutulta. Sitten muistin, että senhän olen itse kirjoittanut joskus aikaa sitten, kun Asuntomessut pyysi kertomaan jotain näytteille tulevan kodin tulevista asukkaista. Sama pyyntö oli varmasti laitettu kaikille Asuntomessu-perheille. Minä sitten vähän visioin, kun ei voinut kirjoittaa mitään tyyliin, että "meidän prinsessan huone on sävytetty vaaleanpunaiseen" tai "heavy metalista pitävän teinipojan huone on musta". Visioin, että joskus voisimme nostaa Sinkkukodin ponttoonien päälle ja asustella vaikka jossain meren rannalla.

Ei kommentteja: