Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kuala Lumpurin Times Squarella

päivis: Eilen illalla oli kunnon ukkosmyrsky Singaporessa aivan hotellimme yläpuolella. Sade ja ukkonen olivat kuitenkin aamuun mennessä lakanneet ja pääsimme kastumatta Golden Mile Complexille, josta bussi Malesiaan lähti. Passintarkastus oli Singaporen puolella ja matkatavaroiden läpivalaisu Malesiassa. Mukavissa tuoleissa istuen matka taittui yhden pysähdyksen taktiikalla vajaassa kuudessa tunnissa. Bussi jätti meidät Jalan Imbille, jossa ilman karttaa tunsimme kyllä hetken olevamme aivan eksyksissä.

Poimimme lähes ensimmäisen vastaan tulleen hotellin, joka täkäläisittäin on melko kallis. Mutta siitä hyvästä saamme muun muassa ihastella suurista ikkunoistamme yhtä Kuala Lumpurin merkittävimmistä nähtävyyksistä eli Petronaksen kaksoistorneja.

Tämä on vasta Times Squaren ostoskeskuksen sisääntuloaula.
Paikka on todellisuudessa aivan valtavan kokoinen.
Samaisella Imbin aukiolla on myös ostoskeskus, jollaisella en muista koskaan käyneeni. Kerroksia oli niin monta, että emme edes jaksaneet kaikissa poiketa. Ja jokaisessa kerroksessa oli niin pitkiä käytäviä, ettei niitä kaikkia millään pystynyt koluamaan. Paikan nimi on Times Square. Se on varmasti esimerkiksi halpoja vaatteita etsivän shoppailijan (merkkiliikkeitä siellä ei juuri ole) ja myös herkuttelijan paratiisi. Kaiken kukkuraksi ostosparatiisin sisällä, sen keskellä on huvipuisto, jossa on muun muassa aivan hirveän, kauhean kamalalta vaikuttava vuoristorata.

Olin ajatellut pukeutua Malesiassa vähän samaan tapaan kuin Thaimaassa, mutta tämäpä onkin islamilainen valtio ja ainakin täällä Kuala Lumpurissa lyhytlahkeisten shortsien käyttö ei tunnu oikein sopivalta. Siispä pesaisin taas ohuen mekkoni, jota käytin myös Singaporessa. Toivon mukaan löydämme vielä jostain bussiaseman, josta pääsemme bussilla johonkin rantakohteeseen. Siellä pukeutumisen luulisi olevan vähän sallivampaa.

Singaporeen verrattuna Malesiassa on muuten yski asia paljon paremmin: täällä on huomattavasti halvempaa. Luulen, että viipyilemme täällä siihen saakka, kunnes on pakko palata Singaporeen, josta paluulentomme kotimaahan lähtee tasan kahden viikon kuluttua.

Ei kommentteja: