Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kaikki on melkein niin kuin ennenkin

päivis: Olemme nyt viettäneet Thaimaassa kolme päivää ja päällisin puolin asiat ovat ihan niin kuin ennenkin. Turismin huippukausi alkaa vedellä viimeisiään, mutta rippeitä siitä on yhä nähtävissä. Hieman U-kirjainta muistuttavalla kotikadullamme on sesonki herättänyt henkiin Petterssonin kuppilan ja samalla kadun puoliskolle on myös avattu pullakahvila, jollaista ei aikaisemmin ole ollut.

Vastapäisen talon ulkoseiniin on talven aikana ilmestynyt pirtsakka
oranssi väri. Päädyn remontti on silti edelleen kesken.
Jotkut janoiset ovat ehkä jääneet kaipaamaan Lapuan baaria, jonka joku venäläinen kuuluu ostaneen. Nimi on tietysti vaihtunut. Entisen Lapuan baarin lähinaapuriin on myös avattu uusi majoitusliike, joka kantaa nimeä CCCP. Suurten punaisten kirjainten vieressä liehuu muinainen Neuvostoliiton lippu. Noinkohan nykyvenäläiset, varsinkaan turistimatkailijat, kaipaavat takaisin sosialismin vuosia. Vaan kuka tietää, mikä tuon pikkuhotellin kohderyhmä oikeasti on. CCCP voi olla nostalgiaa joillekin muille, mutta ei ehkä venäläisille.

Pattayan ja Jomtien rakennusbuumi käy edelleen kuumana. Muutama vielä syksyllä keskeneräinen hotelli tai huoneistokiinteistö on valmistunut ja uusia rakennetaan kiivaaseen tahtiin. Hotelli Welcomen altaalta, jonne viime reissulla emme päässeet lainkaan sen remontin takia, olemme nyt parina päivänä katselleet, kun Kakkosroadin varrelle on alkanut nousta uusi lomaparatiisi. Viikonloppunakin töitä täysillä paiskineet rakentajat ovat jo päässeet kolmanteen tai neljänteen kerrokseen.

Jomtien rantakadun varteen noussut markkinapaikka on saanut kiitettävästi myyjiä. Paikka avattiin juuri kun olimme marraskuussa lähdössä pois. Markkinat on selvä vastaisku ja myönteinen kilpailija Thepprasitin ruuhkaisille markkinoille.

Yksi toisaalta surun, mutta myös ilon aihe täällä ovat kulkukoirat. Suren joidenkin koirien huonoa kuntoa, mutta iloitsen niiden vapaudesta ja myös siitä, että jokaisella niistä näyttää kuitenkin olevan ruokkijansa. Tämänkertainen koiria koskeva ensituntuma on, että niitä on vähemmän kuin viimeksi. Pahoin pelkään, että talven aikana viranomaiset ovat toteuttaneet jonkinmoisen koirien puhdistuksen. Uutta sukupolvea näkyy kuitenkin olevan kiitettävässä määrin kasvamassa.

Ei kommentteja: