Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Alkoholi- ja alkoholistiallergia

jormas: Hesarissa on palsta Torstilla ja Siskolla, jonka paikalla aiemmin oli Kirsti. Palstat ovat lähes tulkoon lehden parasta antia ja luen ne joka viikko.

Viime viikolla joka tapauksessa heidän tai jonkun muun palstoilla kirjoitti nainen, joka oli huolestunut omasta elostaan tai oikeammin aamuolostaan. Hän nimittäin sai aamuyrjömäisen olon mielestään siksi, että joutui haistelemaan puolisonsa viinahöyryistä hengitystä koko yön, kun mies silloin tällöin viihteeltä tulleessaan rojahti petiin puolisonsa viereen.

Hän kyseli, että kun on aamusella krapulainen olo, niin saattaisiko tulla siitä, että joutuu haistelemaan örveltäjäpuolisonsa viinahuuruja?
Ja sai vahvistuksen. Palstan mukaan on harvinaista, mutta mahdollista, että joku on viinalle niin allerginen, että krapula saattaa iskeä yllä mainitulla tavalla.
Jos kirjoituksen oikein ymmärsin, oli nimittäin niin, että silloin, kun jompi kumpi puolisoista vastaavassa  tilanteessa vietti yönsä olohuoneen sohvalla, säästyi rouva krapulaoireilta.

Vastaaja, olisiko siis ollut Sisko tai Torsti kyllä yritti hienovaraisin sanankääntein johtaa kyselijää polulle, jossa puhutaan stressistä, murheista  ja muusta pahastaolosta, joista niistäkin saattaa tulla krapulaoireita.

Isävainaani muuten sanoi samasta taudista minulle eräänkin kerran aamulla viinan merkeissä ja sen jäkimainingeissa viettämäni yön jälkeen: "Jaahas, onkos sitä tullut oltua lääpän jäljillä, kun näyttää olo niin nuutuneelta? Että olisiko mennyt tauti suun kautta  sisälle?" Ja joka kerta päälle poikkeuksellisen vahingoniloinen nauru.

Ei kommentteja: